Hlavní obsah

Hokej on-line: Příprava Česko - Bělorusko

Opět zaplněná pražská Sazka Arena bude podporovat české hokejisty v úterním přípravném utkání proti Bělorusku. Zápas bude testem proti prvnímu soupeři v základní skupině na nadcházejícím mistrovství světa v Moskvě, a tak chtěl kouč Alois Hadamczik postavit co nejsilnější tým. Sledujte on-line reportáž Sport.cz z utkání!

Článek

V moderní pražské hale se dá očekávat podobně bouřlivá atmosféra jako při listopadovém duelu turnaje Karjala proti Švédsku. Tehdy utkání navštívilo téměř dvanáct tisíc diváků, nyní by mohla být i přes menší atraktivitu soupeře návštěva podobná. Český svaz ledního hokeje rozdal sedm tisíc lístků mezi hokejovou mládež a dalších 600 věnoval dětem z dětských domovů.

Jak dopadne zápas Česko - Bělorusko?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

S Běloruskem se česká reprezentace utká popáté v historii a všechny čtyři dosavadní zápasy vyhrála. V letech 1998, 2001 a 2005 český výběr porazil Bělorusy na světových šampionátech a v prosinci 2004 i v přípravném duelu ve Frýdku-Místku. Čtvrtfinalisté letošního mistrovství světa v Rize se tentokrát představí v Praze bez opor Michaila Grabovského či Andreje Kosticyna, kteří působí v zámoří, i dalších hvězd z Lotyšska Andreje Skabelky, Sergeje Zadělenova nebo Andreje Mezina.

Český výběr si bude moct v úterý otestovat rukopis nového amerického trenéra Bělorusů Curta Frasera před důležitějším vzájemným duelem, který se uskuteční 27. dubna příštího roku v Mytišči.

Chytat bude Hnilička

Do branky se postaví Milan Hnilička a do hry naskočí všech osm beků z nominace. "Chtěli jsme původně hrát na šest obránců. Ale vypadli Skrbek s Blaťákem a nechtěli jsme riskovat, protože hráči pro Channel One Cup musí mít vízum. Kdyby se zranili další, neměli bychom koho vzít," podotkl reprezentační kouč k sestavě. Odpočívat budou v úterý útočníci Vojtěch Kubinčák, Jiří Polanský, Leoš Čermák, Miloslav Hořava a Jan Víšek. "Dva z nich budou svlečení na střídačce, ale teprve se rozhodneme, kteří to budou," dodal Hadamczik.

Pokud se nedostane do hry Víšek, bude jediným debutantem v týmu obránce Jakub Ficenec z německého Ingolstadtu. Jelikož dodatečně povolaný bek nemá víza, má jen duel s Běloruskem na to, aby přesvědčil o svých kvalitách. Hráč z pole z německé DEL byl povolán do českého národního týmu po deseti letech.

Duel začne v 18:00 a přímým přenosem ho odvysílá program ČT4 Sport.

Reklama

Související témata: