Hlavní obsah

Bednář: Sestoupit před domácím MS by bylo hrozné

LEKSAND

Na pokoření první ze dvou ošemetných překážek při záchranné výpravě za postupem do čtvrtfinále se český výběr hodně nadřel, ale medailový sen díky těsné výhře nad Běloruskem 2:1 udržel při životě. Trenér Vladimír Bednář si tak mohl trochu oddechnout.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Junioři stále mají šanci postoupit ze skupiny.

Článek

"Pochopitelně, když tým dvakrát prohraje na mistrovství světa a musí následně vyhrát, tak svou roli sehraje psychika a já jsem moc rád, že jsme to zvládli," uvedl Bednář v rozhovoru se spolupracovnicí ČTK.

O výhru museli mladí Češi bojovat do posledních vteřin, když vítěznou branku zaznamenali až ve 47. minutě. "Tentokrát jsme obstojně zvládli i tu druhou třetinu. Kluci bojovali až do konce. Bohužel nedostali šanci všichni, ale museli jsme za každou cenu vyhrát. Kdybychom prohráli, tak by to bylo opravdu moc špatné," řekl Bednář.

Děsila ho i hrozba, že by národní tým mohl v případě dalších neúspěchů chybět příští rok na MS dvacítek, které uspořádá Česká republika. "Dokonce ještě dneska u snídaně jsem o tomto katastrofickém scénáři mluvil, protože myslím, že je mnohdy lepší to říct nahlas než si to jen myslet. Ale jak říkám, sestoupit před mistrovstvím světa, které je naplánováno do Čech, to by bylo hrozné," prohlásil Bednář.

Chyběla pohoda

Ačkoliv střelecky byli Češi mnohem aktivnější než soupeř, do skóre se tento fakt příliš nepromítl. "Myslím, že nám tam trochu chyběla ta pohoda. Kdybychom byli v ideální pohodě, tak bychom ty branky třeba krásně dali, ale bohužel, když chcete za každou cenu vyhrát a za každou cenu dát góly, tak hraje psychika velkou roli," okomentoval trenér poměr střel, jenž byl 45:17 ve prospěch jeho svěřenců.

Víc než radosti z výhry si trenéři "užívají" stresu před rozhodujícím duelem. "Se Švýcary to bude těžký zápas, ale myslím, že ten dnešek nás nabudí a kluci ze sebe rychle setřesou únavu. Na zítra budeme mít nějaké pohovory, uvidíme videozáznam. Stačí nám dva body a budeme nahoře na těch vytoužených místech. Bylo fajn, že kluci tam na té čáře při hymně okusili, jaké to je vyhrát," řekl Bednář.

Reklama