Hlavní obsah

Hokejová dvacítka řešila problém s šatnou

Hokejová reprezentace do dvaceti let změnila během pondělí na mistrovství světa zázemí. Čeští reprezentanti doposud bydleli v Moře, kde našli azyl v příjemném rodinném hotýlku v centru města. Čtvrtfinálový duel proti Švédsku je ale čeká v Leksandu, proto se přesunuli do hlavního dějiště šampionátu. Zcela nečekaně však muselo vedení výpravy řešit problémy s nevhodnou šatnou, kterou jim pořadatelé původně přidělili.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto.

Článek

Podle informací internetového serveru hokej.cz byly týmu nejprve přiděleny prostory vzdálené asi sto metrů od ledové plochy, ze kterých ale hráči nemohli v bruslích chodit přímo na led. "Organizátoři si představovali, že na každé rozbruslení a zápas využijeme bližší šatnu, kam hráči dojdou v pantoflích. To jsme nemohli akceptovat," řekl trenér Vladimír Bednář.

Generální manažer Petr Komers ale nakonec dokázal pořadatele přesvědčit, aby své rozhodnutí změnili. Mužstvo tak nově sídlí v kabině, kterou mělo během utkání s Běloruskem v základní skupině, jež v Leksandu již odehráli. Nevýhodou těchto prostor je, že jsou stísněné, a například kustodi musí mít materiál uskladněný v ohrádce na široké chodbě.

Samotné hráče to ale nerozhodilo. "Před rokem v Kanadě jsme také měli podmínky špatné. Dostali jsme šatnu, kde nebyla sprcha. Jednalo se snad o nějakou místnost pro novináře, mýt jsme se chodili jinam," řekl Martin Hanzal hokejovému serveru.

Vcelku spokojeni mohou být hokejisté naopak s ubytováním. Nebydlí sice v centru Leksandu, ale uprostřed lesa nedaleko za městem. Základnu tvoří jedna hlavní budova, kolem níž jsou účelně a moderně zařízené dřevěné chatičky. "Byli jsme třetí ve skupině, takže si nemůžeme bydlení vybírat. Ani se na něco podobného nejde vymlouvat. Myslím, že to je v pohodě. Bydlí tam také Američané, nejde o nic hrozného," uvedl kapitán Jakub Kindl.

Reklama