Hlavní obsah

Hokejová dvacítka vyhořela i ve čtvrtfinále v druhé části

LEKSAND

Českým hokejistům do dvaceti let se v úterý rozplynul sen o medaili na mistrovství světa ve Švédsku, když opět ztratili zápas definitivně v druhé třetině, které tým na turnaji prohrál ve všech zápasech. Ve čtvrtek se prý svěřenci Vladimíra Bednáře budou ze všech sil snažit oplatit Finsku vysokou porážku ze základní skupiny a pátým místem vylepšit o jednu pozici umístění ze šampionátu v Kanadě.

Článek

Do druhé části tentokrát český tým vstupoval s nadějí, že se po snížení v přesilové hře na 1:2 pokusí vyrovnat. Ale situace z předešlých zápasů se opakovala. "V druhé přestávce nám řekli trenéři, že máme hrát dobře do obrany. To se ale nestalo. Švédové nám dali další dva góly a pohlídali si zápas do konce," řekl spolupracovnici ČTK Vladimír Sobotka.

Po své brance v přesilovce věřil, že se zápas bude vyvíjel lépe. "Švédové byli na začátku rychlejší, lépe přistupovali k hráčům a dvěma góly nás srazili. Gól z přesilovky nás zvedl, ale bohužel to pak nevyšlo," uvedl slávistický útočník. Sobotka spolu s dalšími spoluhráči prožil zklamání proti Švédům už na domácím mistrovství světa do osmnácti let v Plzni, kde jim český výběr podlehl v boji o bronz. "Chtěli jsme jim to vrátit, ale nepovedlo se to. Je to velké zklamání," dodal Sobotka, který se i ze svého druhého a posledních vystoupení na šampionátu dvacítek vrátí bez medaile.

Poslední zápas mezi juniory chtějí odehrát se ctí

Obránce Jakub Kindl považoval za rozhodující vlastní chyby. "Udělali jsme jich spoustu. Strašně jsme chtěli, ale bohužel," řekl kapitán pro hokej.cz. "Švédové dobře začali, šli do nás a skórovali. My se nevzdali, bojovali jsme. Za stavu 2:1 i 3:1 se s tím pořád dalo něco dělat," uvedl zadák kanadského Kitcheneru.

"Měli jsme hodně šancí, abychom vstřelili další branky. Nepovedlo se, i to je jeden z důvodů porážky. Také chyběla troška štěstí. Prostě se to sešlo všechno najednou. Moc mě mrzí, že to takhle dopadlo. Pro náš ročník končí účinkování v reprezentaci, zbývá už jen poslední zápas o páté místo. Musíme ho sehrát se ctí," dodal Kindl.

Vítkovický útočník Tomáš Káňa bral první inkasovaný gól na sebe. "První gól byl můj, u druhého také někdo neobsadil soupeře," podotkl Káňa. Alespoň trošku si chtějí čeští reprezentanti spravit chuť na závěr turnaje. "Chceme vyhrát, budeme o páté místo bojovat," slíbil Káňa.

Reklama

Související témata: