Hlavní obsah

České hokejisty čeká ve skupině na domácím MSJ Kanada

PRAHA

Vítězové předešlých tří světových šampionátů hráčů do dvaceti let z Kanady budou jedním ze soupeřů české hokejové reprezentace na příštím juniorském mistrovství světa, které se od 26. prosince do 5. ledna uskuteční v Liberci a v Pardubicích. Český tým, jenž obsadil letos v Leksandu a v Moře páté místo, se v A-skupině utká ještě se Švédskem, Slovenskem a Dánskem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto.

Článek

O rozdělení týmů do dvou základních skupin rozhodlo pořadí na letošním turnaji, který skončil v pátek. V B-skupině se utkají Rusko, USA, Finsko, Švýcarsko a Kazachstán. Přesný rozpis zápasů bude znám až v příštích týdnech.

"Organizační výbor šampionátu to bude řešit příští týden ve středu, poté bude vše projednávat výkonný výbor svazu a následně dostanou podklady zúčastněné země," řekl ČTK generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban.

Počítá se však s tím, že skupina s českým týmem bude umístěna v Pardubicích. "Neznamená to ale, že tam odehrajeme všechny naše zápasy. Myslíme si, že alespoň jeden by si zasloužil Liberec," přiznal Urban.

Složení základních skupin:
skupina A (Pardubice):
Kanada, Švédsko, Česká republika, Slovensko, Dánsko,
skupina B (Liberec):
Rusko, USA, Finsko, Švýcarsko, Kazachstán.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko