Hlavní obsah

Hokejisty čeká před MS šest přípravných zápasů

Šest přípravných zápasů čeká před letošním mistrovstvím světa českou hokejovou reprezentaci. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika se utkají v domácím prostředí dvakrát se Švýcarskem, doma a venku se Slovenskem a generálkou na šampionát v Moskvě, na kterém budou obhajovat stříbrnou medaili z loňské Rigy, pro ně budou zápasy o konečné umístění v Euro Hockey Tour.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Alois Hadamczik na tréninku hokejové reprezentace

Článek

První soustředění před závěrem sezóny absolvuje národní tým od 25. do 29. března v Kravařích. Úvodní zápas hokejisté odehrají 5. dubna, kdy v Olomouci přivítají Švýcarsko. O den později se Češi s hráči ze země Helvétského kříže utkají v Brně, kde se také uskuteční druhé a třetí soustředění reprezentace. V Trenčíně a v Brně se poté Česko 12. a 13. dubna utká se Slovenskem.

Souboje o konečné umístění v EHT čekají Hadamczikův výběr 19. a 21. dubna. O tom, proti komu Češi nastoupí, rozhodnou výsledky závěrečného turnaje seriálu, který se od 8. do 11. února koná ve Švédsku. Český tým je zatím na posledním místě průběžného pořadí.

Vzhledem k tomu, že pro první termín není k dispozici pražská Sazka Arena, kde by se měla domácí generálka před MS hrát, představitelé českého hokejového svazu věří, že se se soupeřem dohodnou, aby mohli v Praze nastoupit 21. dubna. Jinak by se muselo hrát v jiné hale, zřejmě mimo metropoli. Závěrečný sraz se uskuteční 24. dubna v Praze, o dva dny později hokejisté odletí do Moskvy.

Program české reprezentace před MS 2007:
25.-29. března:
soustředění v Kravařích,
2. dubna:
sraz v Brně (soustředění do 6. dubna),
5. dubna:
ČR - Švýcarsko (Olomouc),
6. dubna:
ČR - Švýcarsko (Brno),
9. dubna:
sraz v Brně (soustředění do 13. dubna),
12. dubna:
Slovensko - ČR (Trenčín),
13. dubna:
ČR - Slovensko (Brno),
16. dubna:
sraz v Praze (soustředění do 21. dubna),
19. dubna:
zápas o konečné umístění v Euro Hockey Tour,
21. dubna:
odvetný zápas o konečné umístění v Euro Hockey Tour,
24. dubna:
závěrečný sraz před MS (Praha),
26. dubna:
odlet do dějiště MS.

Reklama