Hlavní obsah

V přípravě se Švédy nastoupí v brance hokejistů Trvaj

PRAHA

Než se přesunou do Stockholmu na čtvrtý díl evropské tour, stihnou čeští hokejisté test na ledě úřadujících mistrů světa. Teprve v pondělí večer v Jönköpingu, kde od 19 hodin sehrají přípravný zápas se Švédy, ale trénovali reprezentanti v kompletním složení. K národnímu mužstvu se tam přímo v hale připojili vedle kapitána Hamra i švédští krajánci Balaštík, Hrdina, Huml, Blaťák a ve Finsku působící duo Kohn, J. Straka.

Článek

"Všichni dorazili zdravotně v pořádku, z toho mám radost," přiznal Právu trenér Alois Hadamczik, který až po hodinové přípravě na ledě určil sestavu. Páté utkání proti Švédsku v této sezóně, z nichž ale pouze jediné skončilo vítězstvím jeho svěřenců, odchytá nejvytíženější gólman extraligy Trvaj.

"Dám mu na této akci zřejmě větší prostor. Točit v přípravném utkání ale budeme jen šest obránců, Hamra nechám odpočinout, má za sebou dost náročný program ve švýcarské lize. Naopak chtěl bych do hry dostat všechny útočníky. Čermák s Humlem, kteří se zatím nevešli do čtyř lajn, naskočí během utkání," prohlásil Hadamczik.

Dvojici Hubáček, Irgl roztrhne

"K Markovi, který je letos suverénně nejlepším střelcem národního týmu a předvádí stabilně velmi dobré výkony, jsem se snažil najít hráče, s nimiž si vyhoví," vysvětlil kouč, který tak poprvé v sezóně roztrhnul dvojici Hubáček, Irgl. "Nemyslím si, že jsou na sebe tak fixovaní. Navíc spolu už nehrají ani ve Vítkovicích a já chci vidět hráče v různých pozicích,, jak budou reagovat na různé složení formací," poznamenal kouč.

Na domácím ledě budou hrát společně krajánci HV 71 Balaštík s Hrdinou, k nimž se zařadil ruský kanonýr Rosa. "Těším se na zápas před výborným publikem. Máme tady každý zápas vyprodáno, i když je mi jasné, že v úterý večer hala bude podporovat Švédy. Na hecování se spoluhráči, kterých bude v dresu soupeře snad až sedm, ale nebyl čas," řekl ČTK Jan Hrdina, jenž na ledě v Jönköpingu hrál i dosud své poslední utkání za reprezentaci, a to při čtvrtfinále MS 2002.

Proti Švédsku si čeští hokejisté zahrají znovu ve čtvrtek ve Stockholmu, to už ale v rámci LG Hockey Games. "Je to dobře, že právě se Švédy, kteří vyhráli olympiádu i poslední mistrovství světa, se můžeme tak často potkat na ledě, protože jejich agresivní styl, důraz v osobních soubojích i dobře organizovaná obrana přináší vhodnou prověrkou odolnosti našich hráčů," vysvětluje Hadamczik.

Předpokládaná sestava ČR na přípravné utkání se Švédy (úterý 6. 2. v Jönköpingu):
Trvaj - Hrabal, Barinka, Platil, Blaťák, Čutta, Čáslava - Bednář, Marek, Hubáček - Balaštík, Hrdina, Rosa - Irgl, J. Straka, Pletka - Netík, Skuhravý, Kohn - Huml, Čermák.

Reklama