Hlavní obsah

Euro Hockey Tour on-line: Česko vs. Švédsko

PRAHA/STOCKHOLM

O teoretickou naději na účast ve finále Euro Hockey Tour mohou ještě usilovat čeští hokejisté. Úřadující vicemistři světa ve čtvrtek vstoupí LG Hockey Games ve Stockholmu utkáním s domácím Švédskem, jemuž budou chtít oplatit porážku 1:2 z úterního přípravného utkání z Jönköpingu. Sledujte utkání od 19 hodin v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Šance na posun na druhé místo v evropské sérii je ale pro český tým už jen minimální. Musel by získat ve švédské metropoli plný počet devíti bodů, suverénní Rusové šest, Švédové jen dva a Finové jediný. Hlavním cílem je tak pro výběr Aloise Hadamczika vylepšení reputace z prosincového turnaje v Moskvě, kde Češi skončili bez bodu.

EURO HOCKEY TOUR ON-LINE
LG Hockey GamesČesko vs. Švédsko

Česká výprava se ve středu přesunula z Jönköpingu do Stockholmu a vpodvečer okusila led v hale Globen. Oproti zahajovací sestavě z úterka má kouč Hadamczik v plánu na čtvrteční klání jedinou změnu v sestavě - bude hrát odpočívající kapitán Radek Hamr, který nahradí Jakuba Čuttu.

Chytat bude opět Jiří Trvaj, Marek Pinc si musí ještě na zápasovou zátěž počkat. Mezi útočníky by měli být jen připraveni Leoš Čermák a Ivan Huml; hrát by měl i Tomáš Netík, přestože sparťanský střelec má z Jönköpingu nastřelenou pravou nohu. Při jeho případné absenci počítal Hadamczik s nasazením Čermáka.

Kdo vyhraje čtvrteční večerní zápas v hale Globen?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Ve švédském dresu už nezasáhne do hry čtveřice hráčů HV 71, pozvaná jen na přípravný zápas v jejich domovském Jönköpingu. Tedy autor vítězného gólu v prodloužení Niklas Hjalmarsson, další bek David Petrasek a útočníci Andreas Jämtin a Martin Thörnberg. Nahradí je v sestavě zadáci Magnus Johansson z Linköpingu, Daniel Fernholm z Djurgaardenu a v útoku má trenér Bengt-Ake Gustafsson k dispozici Fredrika Warga z Timry, Jimmieho Ölvestada z Djurgaardenu a Miku Hannulu z ruské Jaroslavle.

Reklama

Související témata: