Hlavní obsah

Porazit Čechy? Žádný problém, libují si Švédové

STOCKHOLM

S nadšením komentují ve čtvrtek švédská média "tenisový" výsledek čtvrtečního hokejového utkání mezi Švédskem a Českou republikou, v němž Seveřané zvítězili výrazným poměrem 6:1. Zahajovací zápas Švédských her ve Stockholmu byl podle severských novinářů až překvapivě snadnou domácí záležitostí.

Článek

"Porazit Čechy nebyl žádný problém, Zahájili sice lépe, ale sesypali se, když dostali první gól. Pak přišel další, a i když v druhé třetině dokázal Balaštík snížit na 1:2, na víc se už nevzmohli. Švédsko podalo přesvědčivý výkon," shrnul průběh utkání deník Aftonbladet.

Trenér Bengt-Ake Gustafsson byl spokojený, vyzdvihl především hru zadáků. "Máme řadu velmi dobrých obránců, takže sestavování mužstva pro mistrovství světa zatím přináší jen samé příjemné problémy," citoval ho Aftonbladet.

Úvodní vystoupení českých hokejistů na LG Hockey Games
REFERÁTMísto odvety debakl
OHLASYHráči litovali velkých chyb
ON-LINEŠvédsko vs. Česko

Deník Dagens Nyheter označil úvod turnaje LG Hockey Games ze švédského hlediska za "snový start" a ocenil především výkon, který na ledě stockholmské haly Globen předvedl domácí útočník Mika Hannula. "Vytvářel jednu šanci za druhou a to, že dal nakonec poslední gól utkání, bylo navýsost spravedlivé."

Také Svenska Dagbladet oceňuje Hannulův výkon s tím, že hráči svědčí nedávný přechod ze švédské do ruské ligy, kde se trénuje víc a s větší tvrdostí. Lituje, že na blížícím se mistrovství světa bude Švédsko Hannulu v prvních čtyřech zápasech na ledě postrádat - dostal totiž od mezinárodní hokejové federace trest za faul na Kanaďana Sidneyho Crosbyho v semifinále loňského šampionátu, kdy byl rovněž vyloučen do konce utkání.

Zákaz platí jen pro zápasy na MS, takže si ho Hannula nemohl odpykat dříve. Nicméně ani tento detail švédským příznivcům nekazí jejich radost z momentální herní pohody hokejových Tří korunek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko