Hlavní obsah

Hadamczik se rozhodl: na MS buď Hnilička, nebo Čechmánek

LIBEREC

Přímý souboj dvou adeptů na post brankářské jedničky na moskevském MS přilákal do Liberce i reprezentačního kouče Aloise Hadamczika, který jen pár hodin po návratu z inspekce do zámoří viděl na vlastní oči parádní výkon domácího Milana Hniličky i třineckého Romana Čechmánka. „Oba byli opravdu skvělí,“ řekl trenér.

Článek

Došel ale k tomu, že i vzhledem k určitému napětí ve vztahu obou gólmanů si mezi nimi musí vybrat. „Na šampionát pojede jeden z nich. Po dlouhém uvažování jsem došel k tomu, že bude lepší vsadit na jednoho zkušeného brankáře, který unese tu zodpovědnost,“ tvrdí trenér s tím, že čtvrtfinálovou sérii rozhodně nevnímá jako duel gólmanů o nominaci.

„Z mého pohledu teď nechytají proti sobě jako gólmani, ale jako hráči svých klubů, i když je pro mne výhodné je vidět najednou v akci. Ani na mistrovství ale nejede brankář za sebe, nýbrž jako klíčová postava mužstva. Vážím si obou a nechci předem někoho z nich upřednostnit. Hnilička mě v důležitých okamžicích nikdy nezklamal, ale i Čechmánek chytá perfektně a může klidně jet on. Ještě je čas na vyřešení té otázky,“ soudí reprezentační kouč.

Rozhodování mezi Hniličkou a Čechmánkem by mohl zamotat budějovický Turek. „Určitě se ho zeptám, jestli by se na mistrovství světa cítil, i když loni odmítl. Nebudu Turka přemlouvat, ale bylo by škoda se takového brankáře předem zbavovat, třeba ale změnil názor. Pak tu jsou i Trvaj a Pinc, ve Spartě chytá slušně Duba. Post gólmana by neměl být slabinou,“ uvažuje Hadamczik.

Reklama