Hlavní obsah

Patera i Procházka zpět v reprezentaci

Martin KézrPrávo

Teď trénují s kladenskými juniory, aby se udrželi v hokejovém rytmu, ale 25. března se Pavel Patera a Martin Procházka zapojí v Kravařích do začínající přípravy národního týmu před světovým šampionátem. Útočníci ze zlaté generace se tak po více než třech letech vracejí do reprezentace. Naposledy za ni hráli v září 2003 na ČP cupu v Pardubicích.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Útočník Kladna Martin Procházka.

Článek

„Jsem s Paterou a Procházkou domluven, že by pro ně neměl být problém zvládnout tři týdny individuální přípravy. Došlo mezi námi k dohodě, že zatím budou pracovat na obecné vytrvalosti, aby zachovali to správné hokejové naladění. Cítím z nich ale velkou chuť. Řekli, že se o nominaci porvou,“ sdělil Právu reprezentační kouč Alois Hadamczik.

Oba hráči, kteří jsou olympijskými vítězi i čtyřnásobnými mistry světa, určitě dostanou od trenéra příležitost i v přípravných zápasech, poprvé už 5. dubna v Olomouci proti Švýcarsku. V brněnské odvetě o den později by se pak měl Patera dočkat 200. mezistátního utkání v českém dresu, přičemž z aktivních hráčů dosud překonal tuto hranici jen pro MS uvažovaný kapitán Výborný. A Procházka je se 60 góly nejlepším kanonýrem reprezentace samostatné ČR.

„Ty dva zápasy se Švýcary sehraje tým tvořený hráči klubů, kteří do té doby vypadnou z play-off. Z hokejistů, jimž sezóna končila už v polovině února, plánuji využít vlastně jen Pateru s Procházkou. Mají obrovské zkušenosti a určitě i šanci vybojovat si místo v sestavě pro mistrovství světa,“ sdělil Hadamczik.

Sledovat bude i Dopitu 

Hadamczika potěšilo, že opory v play-off neúčinkujících Vítkovic v čele s Irglem našly uplatnění ve Švýcarsku.

„Výkonnost těchto hráčů znám, počítám s nimi do kempu před mistrovstvím. Během extraligového play-off se chystám každý den někde na stadiónu pozorně sledovat i další reprezentační adepty, a to včetně generačního vrstevníka dvojice P+P Dopity,“ prozradil Hadamczik s tím, že finalisté domácí soutěže nestihnou ani další dvě utkání proti Slovensku a poprvé by měli být k dispozici na střetnutí s Finy o konečné 3. místo v Euro Hockey Tour, kdy kouč už počítá i s využitím posil z NHL.

Reklama