Hlavní obsah

Juniorský šampionát představil logo, Češi budou hrát v Pardubicích

PRAHA

S odstupem tří let zažije Česká republika další velký mezinárodní hokejový svátek. Po mistrovství světa dospělých v roce 2004 se na přelomu roku uskuteční v Pardubicích a Liberci mistrovství světa juniorů. Organizátoři šampionátu v úterý představili zbrusu nové logo turnaje a svoje plány na uspořádání úspěšné hokejové události.

Článek

Mistrovství světa hráčů do dvaceti let se v České republice uskutečnilo naposledy před šesti lety v Pardubicích a Hradci Králové, druhé jmenované město tentokrát nahradí Liberec. "Vybrali jsme města, kde je velké hokejové nadšení a moderní arény. Věříme, že diváci v obou městech vytvoří hráčům všech mužstev výbornou kulisu," řekl na úterní tiskové konferenci v Praze předseda organizačního výboru MSJ Zbyněk Kusý.

Kusý šéfoval pořadatelství i poslednímu juniorskému MS, které tehdy překonalo návštěvnický rekord. Zhruba stejný tým, který připravoval tehdejší šampionát, i úspěšné MS v Praze 2004, se bude starat o co nejlepší chod turnaje i tentokrát. Rozpočet juniorského MS bude činit něco mezi 40 - 50 milióny korun.

Pardubický stadión čeká rekonstrukce

V Liberci je připravena nedávno dostavěná Tipsport Arena, kvalitní stadión v Pardubicích projde v létě ještě rekonstrukcí. Dostavba arény by měla být hotova do 15. září, a kapacita vyroste nad deset tisíc diváků. Právě v Pardubicích odehraje všechny své zápasy český tým.

Tomu také odpovídá cenový rozdíl vstupenek na zápasy v Pardubicích a Liberci. Zatímco na východě Čech budou vstupenky na dva denní zápasy základní skupiny stát 120 a 190 korun (ke stání 60 korun), v Liberci bude jednotná cena 80 korun. Permanentka na celý turnaj pak bude k dostání za cenu 1850 korun, přičemž zákazník dostane ještě jako dárek kšiltovku s logem MS. Vstupenky budou k dostání od 1. července.

Reklama