Hlavní obsah

Trenér Hořava hokejovou dvacítku nepovede

PRAHA

Trenér Miloslav Hořava českou hokejovou dvacítku nepovede. Rozhodl se tak poté, co výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) neschválil na dnešním jednání jako druhého asistenta týmu Radima Rulíka. Hořava ve středu o svém rozhodnutí informoval server hokej.cz.

Článek

"Když nemohu mít k dispozici realizační tým, jaký chci, tak toho nechám," uvedl Hořava. Na mobilním telefonu nebyl krátce po svém rozhodnutí k zastižení. "Byl to můj jediný požadavek. Když nemohu mít nejbližší spolupracovníky podle svého výběru, tak té práce nechám. Rozhodl jsem se, že nebudu pokračovat. Ze svého hlediska mám jasno, u reprezentace za těchto okolností nezůstanu," citoval server dosavadního kouče Znojma, který v týmu poraženého čtvrtfinalisty po vzájemné dohodě skončil.

U dvacítky tak zůstal jen Ondřej Weissmann, jehož si Hořava vybral za svého prvního asistenta a tuto dvojici schválil výkonný výbor na konci února. Weissmann, který opouští post asistenta trenéra ve Slavii a míří k juniorům do Litvínova, povede sám tým na dubnovém turnaji v Petrohradu. Šéf reprezentačního úseku Vladimír Růžička nyní musí vymyslet řešení nastalé situace. "Rozhodnutí Miloše Hořavy znám, mluvili jsme spolu. Zatím bych se k tomu nechtěl moc vyjadřovat," řekl pro hokej.cz Růžička.

Hořava nedělá z odstoupení drama

Po akci v Petrohradu čekají dvacítku soustředění až v červenci, ale Růžička chce mít brzy jasno. "Trenérskou otázku musíme vyřešit co nejdřív. Jasno bychom chtěli mít do dvou dní," doplnil Růžička. Nástupce Vladimíra Bednáře, který převzal dvacítku jako hlavní kouč před rokem právě po Rulíkovi, se tedy bude znovu hledat. Možností je posun Weissmanna do této role či hledání jiného kandidáta.

Hořava s Rulíkovým schválením počítal a už v úterý, kdy se zúčastnil v Praze tiskové konference k mistrovství světa v Pardubicích a Liberci, o něm hovořil jako o prakticky jistém spolupracovníkovi. "Vzali jsme v potaz tu vážnost, která je šampionátu přikládána. Radim má zkušenosti s dvacítkou, proto chceme, aby tam u toho také byl," prohlásil Hořava v úterý.

Své odstoupení z funkce bere Hořava s nadhledem. "Nedělám z toho žádné drama. Je to stejné, jako když hráč z nějakého důvodu neprodlouží smlouvu. Jestli jsem zklamaný? Tak to neberu. Prostě nesmím mít asistenta podle svého přání, tak tu spolupráci neakceptuji," prohlásil mistr světa z Prahy z roku 1985.

Reklama