Hlavní obsah

Do přípravy na MS pozván i obránce Blaťák, účast Tvaje nejistá

Obránce Miroslav Blaťák ze švédské Mory byl pozván do přípravy českých hokejistů na mistrovství světa v Moskvě. Po zařazení beka čtvrtfinalisty Elitserien a omluvenkách kladenských útočníků Pavla Patery a Martina Procházky má trenér Alois Hadamczik v kádru před nedělním prvním srazem v Kravařích 17 hráčů. ČTK to ve čtvrtek sdělil tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Pavel Bárta.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Alois Hadamczik

Článek

Čtyřiadvacetiletý Blaťák se zúčastnil v letošní sezoně tří akcí Euro Hockey Tour a byl členem kádru i na loňském mistrovství světa v Rize, kde však ani jednou nenastoupil. V týmu pro přípravu je tak po třineckých Janu Výtiskovi a Vlastimilu Kroupovi, Tomáši Žižkovi ze Slavie, Davidu Noskovi ze Zlína a Josefu Hrabalovi z Čerepovce šestým obráncem.

V kádru jsou také brankáři Roman Čechmánek z Třince se znojemským Jiřím Trvajem, který však má zdravotní potíže přetrvávající z play off a na začátku kempu bude chybět. Dokud se nevyjasní, na jak dlouho bude Trvaj vyřazen, měl by se s týmem připravovat slávista Adam Svoboda, jehož Hadamczik do Kravař pozval.

V kempu je očekáváno zlínské útočné trio Ivan Rachůnek, Martin Záhorovský a Pavel Kubiš, Jaroslav Bednář s Romanem Červenkou ze Slavie, třinecký Zdeněk Skořepa, Martin Růžička ze Znojma, Josef Straka z finského klubu Lukko Rauma a Blaťákův spoluhráč z Mory Ivan Huml.

Úvodní přípravný duel je na programu 5. dubna se Švýcarskem v Olomouci, druhý den se hraje odveta v Prostějově.

Kádr pro první soustředění české hokejové reprezentace v Kravařích:
Brankáři: Roman Čechmánek (Třinec), Adam Svoboda (Slavia),
obránci: Jan Výtisk, Vlastimil Kroupa (oba Třinec), Tomáš Žižka (Slavia), David Nosek (Zlín), Josef Hrabal (Čerepovec/Rus.), Miroslav Blaťák (Mora/Švéd.),
útočníci: Ivan Rachůnek, Martin Záhorovský, Pavel Kubiš (všichni Zlín), Jaroslav Bednář, Roman Červenka (oba Slavia), Zdeněk Skořepa (Třinec), Martin Růžička (Znojmo), Josef Straka (Lukko Rauma/Fin.), Ivan Huml (Mora/Švéd.).

Reklama

Související témata: