Hlavní obsah

Hemský na světový šampionát nepřijede

EDMONTON

Český hokejista Aleš Hemský se kvůli přetrvávajícím problémům s pohmožděnou klíční kostí velmi pravděpodobně nezúčastní blížícího se světového šampionátu v Rusku. Podle svého vyjádření pro server hokej.cz nechce útočník Edmontonu riskovat zdravotní komplikace a dá přednost rehabilitaci, aby zranění zcela doléčil.

Článek

Třiadvacetiletý pardubický rodák momentálně nehraje ani v NHL, neboť si 3. března v utkání proti Calgary obnovil zranění, kvůli němuž vynechal již osm zápasů v prosinci. "Klíční kost zlobí, pořád to není v pořádku tak, jak by to mělo být. Chce to rehabilitaci, dát tomu zranění čas," uvedl Hemský

Ačkoliv Edmonton je mimo hru o Stanleyův pohár a mistrovství světa v Rusku začne až 27. dubna, Hemský svou účast nevidí jako reálnou. "Nelze se mnou počítat. Nakonec, je možné, že by mi to ani nedovolil klub," řekl Hemský, jenž v létě podepsal s Oilers novou šestiletou smlouvu na 24,6 miliónu dolarů.

I přes vynucené pauzy je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za krajanem Petrem Sýkorou. V 57 utkáních nasbíral 49 bodů za devět branek a 40 asistencí.

Reklama