Hlavní obsah

Brankář Hnilička nepojede na MS kvůli zranění

Hokejový brankář Milan Hnilička nebude startovat na blížícím se mistrovství světa v Moskvě. Gólman Liberce se reprezentačnímu trenérovi Aloisi Hadamczikovi omluvil s ohledem na své zranění ramena, které jej limitovalo v průběhu sezóny i v play-off.

Článek

Trojnásobný světový šampión Hnilička, který se v uplynulé sezóně podílel na zisku bronzové medaile na olympijských hrách v Turíně a druhém místu na MS v Rize, sdělil své rozhodnutí Hadamczikovi ve čtvrtek v telefonickém rozhovoru. Jedničkou národního týmu na šampionátu v Rusku tak podle všeho bude třinecký Roman Čechmánek.

"Dva dny jsem o tom přemýšlel a nebylo to nic příjemného. Na mistrovství světa jsem se těšil, ale nebyl bych stoprocentně zdravotně v pořádku. Nebylo by to fér vůči mužstvu," řekl Hnilička.

Problémy s vazy v rameně má již několik měsíců, přesto hájil branku Liberce, který jako vítěz základní části extraligy postoupil do semifinále, kde nestačil na Spartu. Nyní chce odpočívat a rehabilitovat, aby byl připraven na další sezónu.

Prioritou pokračování v Liberci

"Během léta by se vše mělo spravit. Jak dlouho to ale bude trvat, nevím," uvedl Hnilička, který nyní jedná o nové smlouvě s Bílými Tygry. "Myslím si, že se brzy dohodneme. Je to moje hlavní priorita a prakticky ani nic jiného nehledám," dodal Hnilička.

Reklama