Hlavní obsah

Hokejisté Švýcarska mají v kádru pro zápasy s Čechy 24 hráčů

BERN

Čtyřiadvacet hráčů má trenér Švýcarska Ralph Krueger v nominaci na úvodní přípravné zápasy s českými hokejisty před mistrovstvím světa v Moskvě. Výběr tvoří výhradně hráči ze švýcarské nejvyšší soutěže, protože útočník Martin Plüss ze švédské Frölundy se už před měsícem omluvil z účasti na šampionátu z osobních důvodů.

Foto: ČTK

Čeští hokejisté se v přípravě na MS utkají se Švýcary dvakrát

Článek

Hráči reprezentace helvétského kříže se připravovali od 26. do 29. března v Lenzerheide. Po kempu vypadli z kádru brankáři Reto Berra z Curychu, Simon Züger z Lugana, útočníci Caryl Neuenschwander z Fribourgu s Dariem Kostovicem z Ambri.

Naopak do týmu se zařadili forvardi Duri Camichel s Paulem Di Pietrem z Zugu a Romano Lemm z Klotenu, z Basileje doplnili kádr gólman Daniel Manzato a útočník Patric Della Rossa. Krueger ale přišel před MS o několik opor. Vedle Plüsse nemůže počítat ani se zraněným útočníkem Patrickem Fischerem z Phoenixu, dále pak s duem Flavien Conne, Kevin Romy z Lugana, Thierrym Paterlinim z Curychu ani Romanem Wickem z Klotenu.

Švýcarští hokejisté se utkají s českým týmem ve čtvrtek 5. dubna od 18:00 v Olomouci, o den později se hraje odveta od 17:00 v Prostějově.

Nominace Švýcarska na přípravné zápasy v České republice:
Brankáři:
Thomas Bäumle (Ambri/Piotta), Daniel Manzato (Basilej),
obránci:
Severin Blindenbacher, Beat Forster, Mathias Seger (všichni Curych), Steve Hirschi, Julien Vauclair (oba Lugano), Félicien Du Bois (Ambri/Piotta), Patrick Fischer (Rapperswil/Jona), John Gobbi (Ženeva), Michael Ngoy (Fribourg),
útočníci:
Thomas Déruns, Paul Savary, Morris Trachsler (všichni Ženeva), Duri Camichel, Paul Di Pietro, Valentin Wirz (všichni Zug), Sandy Jeannin, Raffaele Sannitz (oba Lugano), Thibaut Monnet, Julien Sprunger (oba Fribourg), Patric Della Rossa (Basilej), Romano Lemm (Kloten), Adrian Wichser (Curych).

Reklama

Související témata: