Hlavní obsah

Čechmánek: Bez důrazu těžko někoho porazíme

Důraz a nasazení švýcarských hokejistů české hokejisty ve čtvrtek zaskočily. Svěřenci trenéra Hadamczika zaostali za soupeřem v řadě herních činností, nezvládli ani přesilovky. „Švýcaři už dávno patří mezi kvalitnější výběry v Evropě a v Olomouci ukázali, v čem tkví jejich přednosti,“ komentoval utkání brankář Roman Čechmánek, jenž musel ze své svatyně lovit puk hned třikrát.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Roman Čechmánek v dresu české reprezentace.

Článek

Zachytal jste si víc, než jste čekal?

Ani ne. Myslím si, že Švýcaři už dávno patří mezi kvalitnější výběry v Evropě a v Olomouci ukázali, v čem tkví jejich přednosti. Jsou silní na puku, zvládají velice dobře osobní souboje jeden na jednoho. Takhle se prostě dneska hraje.

Čím to bylo, že soupeř měl v zápase převahu?

Pokud vyhráváte souboje, máte logicky navrch. Nám se to nedařilo, příliš často jsme po střetech padali na led, kdežto Švýcaři drželi puk na holi. Tohle je nešvar z naší extraligy, tak se u nás hraje. Musíme si rychle odvyknout a v soubojích se pořádně zapřít. Máme sice šikovné, technické hráče, ale bez důrazu budeme jen těžko někoho porážet.

Několikrát jste obranu dirigoval hodně hlasitě. Nebyl jste spokojen s defenzivou?

Je to o komunikaci. Byl to náš první zápas, teprve se sehráváme, tak tam bylo pár věcí, které jsme si s hráči museli vysvětlit. Přesto si ale nemyslím, že bychom hráli špatně v defenzivě, spíše jsme nepokryli střední pásmo.

Snažil jste se někdy i dost riskantně rozehrávat puk.

Pokoušel jsem se o to, ale byl hrozně špatný led, puk se zastavoval nebo přeskakoval hůl, tak z toho bylo pár nepříjemných situací.

Proč se český tým tak trápil v početních výhodách?

Přesilovky jsme trénovali, ale nešly nám. Chce to tři čtyři rychlé přihrávky, které nám tentokrát nevycházely. Bylo těžké pak Švýcary rozhýbat, navíc oni k nám rychle přistupovali.

Vypadalo to, jako by Švýcaři byli sehranější.

Byli lepší, vyhráli zaslouženě, jenže už v pátek se hraje v Prostějově a my jim máme co oplácet.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko