Hlavní obsah

Čeští hokejisté otočili přípravné utkání proti Švýcarsku

PROSTĚJOV

Čeští hokejisté porazili díky pětigólovému obratu v poslední třetině vývoj přípravného utkání proti Švýcarsku a v Prostějově tak odčinili proti stejnému celku čtvrteční olomouckou prohru. Proti sehranějšímu soupeři předváděli po dvě třetiny nezáživnou podívanou, ale v poslední části soupeře dokonale zaskočili.

Článek

Reprezentace začala páteční zápas proti sehranějším Švýcarům ve vlažném tempu. Do hry se nedostala ani třemi přesilovkami. Kombinace v nich byla velmi rozpačitá a nepřesná a hosté neměli problém se v oslabení ubránit. Více se musel naopak ohánět v české brance stojící Čechmánek. V 10. minutě zasahoval proti Derunsově dorážce z bezprostřední blízkosti.

Ve 14. minutě dostali možnost druhé přesilovky v utkání švýcarští hokejisté, když si šel na trestnou lavici odpočinout Gřegořek za krosček. Na jejím konci pak Sprunger vypálil od modré a Čechmánek se po zákroku ocitl mimo branku. Sám střelec si pak dojel pro odražený kotouč a bez problémů otevřel schóre.

Český tým i nadále v první třetině tahal za kratší konec a nic na tom nezměnila ani další přesilovka, během níž Češi pouze jednou vystřelili na branku. Ani druhá třetina nezměnila obraz hry. Oba celky nepředváděli pohledný hokej, ale na Švýcarech bylo přeci jen vidět, že tým je již o proti českému přeci jen delší dobu pohromadě.

Blindenbacher reprezentanty nezlomil 

Domácí hokejisté se sice v Prostějově pokoušeli dostat do náporu, ale charakteristickou akcí pro obraz hry bylo Růžičkovo podklouznutí při pokusu o rychlou zpětnou kličku. Na konci 28. minuty pak zblízka minul dorážku po Blaťákově nahození Hübl a tak znovu udeřilo na druhé straně. To Jeannin od pravého hrazení přihrál před branku Lemmovi, který zblízka překonal Čechmánka.

Třetí třetina se nesla ve znamení českého probuzení. Nejprve ale musel tým přežít 99 vteřin trvající oslabení a dostat třetí gól od Blindenbachera, který se trefil po nádherné kombinaci. Za minutu a půl ale odpověděl Záhorovský, který se prosadil v brankovišti. V 50. minutě se čeká reprezentace konečně prosadila v přesilovce. Manzata ve švýcarské brance propálil Hřebejk. A za dalších 58 vteřin bylo srovnáno. Po vyhraném buly se od pravého mantinelu přesně trefil obránce Hamr.

České zmrtvýchvstání pokračovalo i nadále. Ve dvojnásobné přesilovce se prosadil další obránce Zíb a stejný hráč se po úniku prosadil za čtyři minuty kličkou do bekhendu. Čeští hokejisté tak nasázeli za poslední třetinu pět gólů a proti stejnému soupeři odčinili čtvrteční prohru z Olomouce.

<tbody><tr class="invert"><td>Česká republika - Švýcarsko 5:3 (0:1, 0:1, 5:1) </td></tr><tr><td>Branky a nahrávky: 43. Záhorovský (M. Růžička), 50. Hřebejk (Brabenec), 51. Hamr (Kotrla), 53. Zíb (Blaťák), 57. Zíb - 15. Sprunger (Wichser), 29. Lemm (Jeannin, Ngoy), 42. Blindenbacher (Monnet, Sprunger). Rozhodčí: Smeták - Čech, Chytil (všichni ČR). Vyloučení: 9:12, navíc Jeannin (Švýcarsko) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 3794. </td></tr><tr class="highlight"><td>Sestavy: </td></tr><tr><td><strong>Česká republika:</strong> Čechmánek - Hamr, Žižka, Výtisk, Blaťák, Nosek, Gřegořek, Hrabal, Zíb - Bednář, J. Straka, Kotrla - M. Růžička, Huml, Záhorovský - Hřebejk, V. Hübl, Brabenec - Pabiška, Červenka, Kubiš. Trenéři: Alois Hadamczik, Josef Paleček a Pavel Marek. </td></tr><tr><td><strong>Švýcarsko:</strong> Manzato - Blindenbacher, Fischer, Du Bois, Vauclair, Gobbi, Ngoy, Forster, Seger, Hirschi - Della Rossa, Monnet, Sprunger - Wichser, Wirz, Déruns - Lemm, Jeannin, Savary - DiPietro, Sannitz, Camichel - Trachsler. Trenéři: Ralph Krueger a Jakob Kölliker. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko