Hlavní obsah

Lukáš Zíb: Impulsem k obratu byl první gól

Reprezentační zadák z Liberce Lukáš Zíb zajistil dvěma po sobě jdoucími góly ve třetí třetině dvoubrankové vítězství nad Švýcarskem. Český hokejový výběr tak i díky němu odvrátil hrozící blamáž v podobě druhé porážky s tímto soupeřem ve dvou dnech.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Hokejový obránce Liberce Lukáš Zíb (vpravo)

Článek

Jak byste zhodnotil senzační obrat v prostějovském zápase se Švýcary?

V hokeji se takové věci prostě dějí. Jsem rád, že se něco takového povedlo zrovna nám proti tak silnému soupeři. Ukázali jsme, že i tohle mladé mužstvo má psychickou sílu.

Nezdálo se vám, že naopak soupeř v závěru trochu odpadl?

Nemyslím, že by Švýcarům došly síly. Oni pořád hráli agresivně, jednoduše, dobře napadali. Naštěstí se nám ve třetí třetině povedlo dát rychlé dvě branky a to soupeře rozhodilo.

Co vás nabudilo k takovému obratu?

Nejlepším impulsem byl náš první gól. Do té doby jsme se střelecky trápili, v útočné třetině jsme se neprosazovali. Pak přišla další branka, začali jsme si věřit a rázem to byl jiný zápas.

Dal jste dva rozdílové góly. Jak byste je popsal?

První padl při přesilovce pěti proti třem, kdy jsem se dostal ke střelbě z voleje, jak jsme v tréninku nacvičovali. Při druhém gólu udělal chybu švýcarský útočník, mně se podařilo natlačit se před branku a v koncovce jsem se trefil přesně do mezery v postoji gólmana. Jsem samozřejmě moc rád, že jsem k obratu pomohl.

Čím to bylo, že jste prostějovský duel rozehráli tak špatně?

Nevím, bylo to hodně podobné jako v zápase v Olomouci. Soupeř bojoval dost zarputile, takže to znovu nebylo vůbec snadné utkání. Jsem ale rád, že jsme to takhle otočili. Určitě bylo důležité, že i za nepříznivého stavu jsme pořád věřili v konečné vítězství.

Jaký vůbec máte dojem ze dvou přípravných utkání se Švýcarskem?

Kdybychom prohráli i v Prostějově, bylo by to špatné. Myslím si, že výhrou jsme dojem trochu vylepšili, i když na nás byla znát nesehranost. Přesto jsme aspoň ukázali morální sílu.

Reklama