Hlavní obsah

Hokejovou reprezentaci doplnili Balaštík, Platil a Kohn

BRNO

S třemi novými hráči Jaroslavem Balaštíkem ze švédského HV 71, Janem Platilem z CSKA Moskva a Ladislavem Kohnem z finského Blues Espoo se sešla v pondělí vpodvečer v brněnské hale Rondo česká hokejová reprezentace k dalšímu pětidennímu soustředění před mistrovstvím světa v Moskvě. Brněnská příprava vyvrcholí dvěma zápasy se Slovenskem ve čtvrtek v Trenčíně a v pátek v Brně.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Alois Hadamczik na tréninku hokejové reprezentace

Článek

V úterý se k týmu připojí brankář Marek Pinc ze švýcarského Bielu, ve středu přijede útočník Petr Hubáček z Bernu.

Oproti soustředění v minulém týdnu v Prostějově v reprezentaci chybějí Josef Hrabal (Čerepovec), Martin Růžička (Znojmo) a Lukáš Pabiška (Liberec). K pondělnímu večernímu hodinovému tréninku vyjelo na led haly Rondo třiadvacet hráčů.

V minulém týdnu český tým prohrál v přípravě se Švýcarskem v Olomouci 1:3, v Prostějově pak zásluhou výborného výkonu v poslední třetině otočil výsledek a vyhrál 5:3.

Proti Slovensku nastoupí mladí hráči

"Švýcaři hráli moderní hokej s dobrou obranou a velkým fyzickým nasazením. Měli zkušený tým, v něm bylo patnáct hráčů, kteří prošli mistrovstvím světa nebo olympijskými hrami. Určitě to byla dobrá příprava a prověrka pro budoucí adepty reprezentace," řekl ČTK trenér Alois Hadamczik.

V utkáních se Slovenskem dostanou šanci mladí hráči, kteří už okusili hru v národním týmu. "Pro jiné bude série dvou zápasů se Slovenskem poslední možností, abychom se rozhodli pro jejich nominaci. Tři až pět hráčů ze současného kádru má šanci jet na mistrovství světa. Proto se musí prezentovat perfektním výkonem," dodal Hadamczik, který očekává od zápasů se Slovenskem vyrovnanou hru.

Hadamczik očekává od hráčů plné nasazení 

"Soupeř bude mít podobně jako my tým složený z hráčů, kteří nehrají finále play-off. Nebudou v něm také zřejmě ještě hráči z ciziny. Takže bude složen z hráčů, kteří bojují o místo v sestavě. Čekám od Slovenska enormní nasazení a vůlí, od naších hráčů budu požadovat totéž," řekl trenér. "V Brně mají lidé hokej rádi od dob Komety. Očekávám plný dům, proto chceme předvést co nejlepší výkon," doplnil Hadamczik.

K pondělnímu tréninku postavil následující čtyři pětky: Čechmánek, A. Svoboda - Hamr, Žižka, Bednář, Straka, Kohn - Platil, Zíb, Balaštík, Huml, Kotrla - Výtisk, Blaťák, Hřebejk, Hübl, Brabenec - Nosek, Gřegořek, Kubiš, Červenka, Rachůnek - Záhorovský.

Reklama