Hlavní obsah

Trenér Hadamczik má za mořem z čeho vybírat

PRAHA

Velký výběr hráčů z týmů, které nepostoupily do bojů o Stanley cup, má trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik. Další může kouč oslovit po prvním kole zámořského play-off, které skončí ještě před vypuknutím světového šampionátu v Moskvě. „Počítám s tím, že v nominaci na mistrovství by se mohlo objevit deset až dvanáct hráčů z NHL,“ uvedl Hadamczik.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik (druhý zleva) na stadiónu v Prostějově, kde se hráči připravovali na zápasy se Švýcarskem.

Článek

Jistá by měla být účast útočníka Columbusu Davida Výborného, s ním by měl přijet i obránce Rostislav Klesla. Pozitivně se k možnému startu vyjádřil i Petr Čajánek ze St. Louis. Velkými posilami by byla dvojice obránců Toronta Tomáš Kaberle a Pavel Kubina, není ale jisté, zda jim klub udělí potřebné povolení.

„Bude záležet na objektivním stavu zranění některých hráčů, kteří už například po doléčení hrají. Ale klub řekne, že hrát v reprezentaci nemohou, což považuji za absurdní. Kdyby jejich klub postoupil, tak budou hrát v play off,“ posteskl si trenér.

O start v reprezentaci by se mohli poprat i Tomáš Plekanec a Radek Bonk z Montrealu, Ladislav Šmíd z Edmontonu, Radim Vrbata z Chicaga, Jiří Novotný z Washingtonu, bostonský Petr Tenkrát či Jaroslav Modrý z Los Angeles. Hadamczik bude stát i o Zbyňka Michálka z Phoenixu a Rostislava Olesze z Floridy.

Řada hokejistů je však ze zdravotních důvodů mimo hru, například Martin Havlát z Chicaga, Milan Hejduk z Colorada, Jan Hejda a Aleš Hemský z Edmontonu. Podle neoficiálních zpráv zdravotní stav zabrání reprezentovat i Františkovi Kaberlemu z Caroliny, který by měl podstoupit další operaci ramene. Nedorazí ani jeho spoluhráč Josef Vašíček. „Má problémy s kolenem,“ říká Hadamczik.

Útočník Oilers Petr Sýkora prohlásil, že se startem za národní tým nepočítá, protože jej kouč při své inspekční cestě neoslovil, Martin Ručinský ze St. Louis už reprezentovat nechce, další hráče nepustí povinnosti ve farmářských týmech.

Reklama