Hlavní obsah

Výborný po příletu ze zámoří ještě bojuje se změnou času

BRNO

Od úterního příletu ze zámoří zápolí český hokejista David Výborný stále s aklimatizačními potížemi se změnou času. Po probděné noci už se útočník Columbusu objevil na čtvrtečním dopoledním tréninku české reprezentace v brněnské hale Rondo. Společně s Výborným se poprvé zapojili do přípravy také Petr Tenkrát, Rostislav Klesla a Jiří Novotný.

Článek

Když po třiceti minutách tréninku odešli hráči nominovaní na večerní utkání se Slovenskem v Trenčíně z ledu, čekala celé kvarteto společně s náhradníky Ivanem Rachůnkem a Martinem Záhorovským pod taktovkou trenéra Aloise Hadamczika ještě další hodinka přípravy navíc.

Šestice si zahrála v jedné třetině na šířku kluziště minihokej na dvě branky a pak ještě tři na tři na celém kluzišti. Po odchodu z ledu přišla ke slovu ještě půlhodina v posilovně spojená se spinningem.

"Měl jsem dnes problémy spíše sám se sebou, než abych se díval na to, že hraji na širším kluzišti. Celou noc jsem nespal. Trenér Hadamczik nám dal ke konci na ledě docela zabrat. Takže jsem rád, že si půjdu po obědě na chvíli lehnout," řekl budou kapitán národního mužstva.

Titul se Spartou slavit nebude 

"Je to všechno o kondici, i když ta se v závěru sezóny už nedožene," uvedl Výborný, který si pochvaloval, že se opět vrátil do reprezentačního týmu. I když hned dodal, že hodně hráčů ze současného mužstva nezná.

Od příletu ze zámoří toho pětinásobný mistr světa mnoho nestihl. "Jeden celý den jsem prospal. Stavil jsem se u rodičů na obědě, ale o hokeji jsme se s tátou nebavili," řekl Výborný, který se po odpoledním spánku chystal sledovat finále extraligy mezi Pardubicemi a Spartou, kterou trénuje jeho otec. V případě vítězství Sparty ale neplánoval, že by se připojil k oslavě titulu. "Také jsem neměl rád, když na oslavy přišel někdo jiný," vysvětlil.

Zatím za Výborným stále nedorazila zatoulaná taška, v níž měl i část hokejových věcí. "Mám poslední zprávu, že byla ještě v Torontu. Snad už brzy dorazí. Mít teď nové brusle, tak bych byl zcela ztracený. I v klubu se mi snaží dát stále větší výzbroj, abych byl lépe chráněný, ale dávám přednost starým chráničům," uvedl Výborný, který si nerad zvyká na nové vybavení a má stále zálibu v dřevěných hokejkách.

Proti Slovensku ještě nenastoupí 

V Brně sice bude až do pátečního večera, ovšem ani k odvetnému utkání proti Slovensku nenastoupí. "Po příletu se stále necítím dobře. Potřebuji si ještě trochu zatrénovat. Nastoupit bych chtěl až proti Finsku," řekl Výborný.

Zatím neví, s kým bude hrát v útočné řadě. "Měli jsme hrát společně s Martinem Havlátem, ten se ale zranil. Zatím to neřeším. Hodně bude záležet na tom, kdo vypadne v prvním kole play off v NHL," řekl Výborný.

Dvaatřicetiletý útočník se chystá už na své dvanácté mistrovství světa a je v tomto směru českým rekordmanem. Tvrdí, že si dovede představit konec sezóny i bez startu na šampionátu. "Ještě bych ale rád nějaký ten rok v reprezentaci hrál a sezonu ukončoval na světových šampionátech," uvedl vzápětí.

Reklama