Hlavní obsah

Hokejisty potěšilo zlepšení v utkání proti Slovensku

PRAHA/TRENČÍN

Zlepšující se herní trend ukázala ve třetím přípravném utkání před světovým šampionátem rodící se hokejová reprezentace. A hráče mohlo těšit, že silného soupeře jasně předčili.

Článek

Po dvou soubojích na Hané se Švýcary, kterým minulý týden podlehl a v odvetě zvítězil až díky pětigólové smršti v závěru, měl národní tým včera v Trenčíně zápas se Slováky od začátku ve své moci.

„Povedlo se nám dobře začít, od prvního střídání jsme si udrželi dobrý pohyb a byli i silnější na puku. Brzy taky přišly i góly a může nás těšit, že jsme utkání kontrolovali. Dařilo se hrát ze zajištěné defenzívy, zachytávali jsme akce Slováků a chodili rychle do útoku,“ tvrdil pro Radiožurnál autor úvodní branky Ladislav Kohn.

„Byli jsme daleko aktivnější než domácí, tlačili jsme se hodně před branku a dařily se i přesilovky,“ těšilo Lukáše Zíba, který se po dvou gólech do sítě Švýcarska uvedl stejným způsobem i proti Slovensku.

„Pochopitelně mě to těší a třeba mi to i dává nějakou šanci usilovat o nominaci na MS. Slováci ale hráli dost nesourodě a nedokázali ani zahustit tolik obranu jako náš předchozí soupeř,“ doplnil liberecký obránce.

Reklama