Hlavní obsah

Po duelu se Slováky opustilo reprezentaci dvanáct hráčů

BRNO

Česká hokejová reprezentace zvládla vítězně přípravné dvojutkání se Slovenskem před blížícím se mistrovství světa v Rusku. Svěřenci trenéra Hadamczika ve čtvrtek porazili svého východního soupeře 5:2, v pátek se radovali z výhry 3:1. Pro některé hráče to ale byla pro letošní sezónu poslední radost se lvíčkem na hrudi, jejich místo v kádru zaujmou krajánci z NHL, či evropských lig, posléze také finalisté extraligy z Pardubic a Sparty.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Alois Hadamczik se rozloučil po přípravě se Slovenskem s některými hráči.

Článek

Dvanáct hráčů opustilo kádr po pátečním utkání se Slováky v Brně. V Praze se už nebudou hlásit obránci Jan Výtisk z Třince, zlínský David Nosek a Petr Gřegořek z Českých Budějovic.

V útoku sezóna skončila pro Gřegořkovy spoluhráče Kamila Brabence, Viktora Hübla, Jindřicha Kotrlu, Štěpána Hřebejka, zlínské Ivana Rachůnka, Martina Záhorovského, Pavla Kubiše, dále Romana Červenku ze Slavie a Ivana Humla ze švédské Mory.

Z dalších evropských evropských soutěží se k mužstvu připojí už jen centr Jan Marek z ruského Magnitogorsku, který v pátek rozhodl o zisku titulu pro Metallurg a bude se hlásit rovněž v pondělí.

Prozatímní kádr českých hokejistů pro další přípravu v Praze:
Brankáři: Roman Čechmánek (Třinec), Adam Svoboda (Slavia Praha), Marek Pinc (Vítkovice),
Obránci: Tomáš Žižka (Slavia Praha), Lukáš Zíb (Liberec), Miroslav Blaťák (Mora/Švéd.), Rostislav Klesla (Columbus/NHL), Radek Hamr (Kloten/Švýc.), Jan Platil (CSKA Moskva/Rus.), Ladislav Šmíd (Edmonton/NHL), Zbyněk Michálek (Phoenix/NHL), Karel Pilař (Toronto Marlies/AHL), Michal Barinka (Vítkovice),
Útočníci: Petr Hubáček, Zbyněk Irgl (oba Vítkovice), Jaroslav Bednář (Slavia Praha), Josef Straka (Lukko Rauma/Fin.), Jiří Novotný (Washington/NHL), Ladislav Kohn (Blues Espoo/Fin.), Jaroslav Balaštík (HV 71/Švéd.), Petr Tenkrát (Boston/NHL), Jan Marek (Magnitogorsk/Rus.), David Výborný (Columbus/NHL), Rostislav Olesz (Florida/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Petr Čajánek (St. Louis/NHL).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články