Hlavní obsah

Reprezentaci doplní pardubické a zřejmě i sparťanské trio

PRAHA

Tři hráče Pardubic a pravděpodobně i stejný počet z pražské Sparty povolá trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik do přípravy národního mužstva na blížící se mistrovství světa v Moskvě. Z týmu poraženého finalisty se k výběru v úterý připojí obránce Petr Čáslava a útočníci Petr Sýkora a Tomáš Rolinek, ze Sparty Jaroslav Hlinka a pozvánku dostanou i Jan Hlaváč a Tomáš Netík. ČTK o tom v neděli informoval tiskový mluvčí hokejového svazu Pavel Bárta.

Článek

Konkrétní informace o zapojení sparťanů Hadamczik ale momentálně nemá. Hlinkův start by měl být jistý, v Hlaváčově případě je otázkou jeho zdravotní stav. Dvojnásobný světový šampión měl v závěru play-off problémy s třísly a bezprostředně po skončení finále neviděl svůj případný start v reprezentaci optimisticky. Potvrdil však, že pokud dostane pozvánku, k týmu se připojí.

Reprezentační kouč zvažuje i pozvání Ondřeje Kratěny, který však po finále uvedl, že to v jeho případě nepřipadá v úvahu. "Nejsem tak zdravotně v pořádku, abych mohl hrát dál. Táhne se to od čtvrtfinále se Zlínem, ale samozřejmě jsem se nechtěl se Spartou loučit na tribuně," uvedl Kratěna. Účastník světových šampionátů v letech 1997 a 2002 po sezóně odejde do Finska.

Hokejová reprezentace se před dvojicí zápasů proti Finsku sejde v pondělí v podvečer v Praze. Hadamczikovi se bude hlásit i většina posil ze zámořské NHL.

Reklama

Související témata: