Hlavní obsah

K reprezentaci se připojil i Michálek, Hlaváč je stále nejistý

K hokejové reprezentaci se v úterý připojila poslední z dosud jistých posil z NHL. Odpolední trénink v hale pražské Sparty již absolvoval i obránce Phoenixu Zbyněk Michálek, který ze zámoří přiletěl v pondělí večer. Trénink sledovalo trio hráčů pražské Sparty Jaroslav Hlinka, Jan Hlaváč a Tomáš Netík. Pouze Hlinka je však zdravotně v pořádku, zbývající dva útočníci mistrovského celku mají problémy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Alois Hadamczik se svými svěřenci při tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Hlaváče v závěru klubové sezóny trápily potíže s třísly a břišním svalem. Jeho případný start na světovém šampionátu je hodně nejistý. "Domluvili jsme se, že to ve čtvrtek zkusím na ledě a uvidíme, jak na tom budu. Původně jsme si myslel, že bych trénoval již dnes, ale nakonec jsme to ještě posunuli. Každý den je dobrý," řekl Hlaváč ČTK.

Dvojnásobný mistr světa má s třísly problémy dlouhodobě. Na konci finále mu umožňovaly hrát injekce tlumící bolest, v tom však pokračovat nehodlá. "V sezóně jsem měl vždy čtrnáct dní klid, ale na to teď není čas. Ještě asi zkusím nějakou rehabilitaci a rázový ultrazvuk, ale uvidí se až na ledě," uvedl třicetiletý Hlaváč.

Ještě hůře je na tom Netík, jenž má blíže nespecifikované problémy s rukou a také on dokončil sezónu jen díky pomoci klubového lékaře. "Také může hrát jen pod injekcemi. Dohodli jsme se proto, že pokud se dá zdravotně dohromady a někdo ze stávajícího kádru se zraní, povolám jej," tlumočil výsledek setkání Netíka s trenérem Aloisem Hadamczikem novinářům tiskový mluvčí hokejového svazu Pavel Bárta.

Hokejová reprezentace dopoledne trénovala na dvě skupiny. Nejprve se na ledě objevila většina hráčů z NHL a poté hokejisté z evropských soutěží.

V podvečer naskočili na led T-Mobile Arény už i hokejisté z Pardubic, poraženého extraligového finalisty. Z pozvaného trojlístku se však tréninku zúčastnili pouze obránce Petr Čáslava a útočník Tomáš Rolinek. Nejlepší extraligový střelec Petr Sýkora sice dorazil na sraz také, ale kvůli doznívajícím zdravotním potížím dostal ještě volno. "Jeho start v sobotu vidím reálně, musí být však zcela v pořádku. Prohlédl ho fyzioterapeut a měl by se k nám připojit v pátek," uvedl trenér Hadamczik.

Reklama