Hlavní obsah

Hadamczikovi se nelíbí hotel v Moskvě, chce jinam

PRAHA

Česká hokejová reprezentace osm dní před odletem na mistrovství světa v Moskvě ještě definitivně neví, kde bude při turnaji bydlet. Výprava se má ubytovat v obrovském hotelu Kosmos, ale ten se trenérovi Aloisi Hadamczikovi prý od počátku nelíbí a vedení národního týmu už požádalo o stěhování do druhého oficiálního hotelu šampionátu Holiday Inn.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Alois Hadamczik na tréninku hokejové reprezentace

Článek

Kosmos pro 3500 hostů poznal Hadamczik při prosincovém Channel One Cupu a podle něj není důstojný pro týmy startující na mistrovství světa. "Říkal jsem to hned, jak jsem tam přišel. Byl bych rád, kdyby změna nastala," řekl Hadamczik ve středu novinářům. Podle něj se z Kosmosu všechny týmy stěhují pryč. Informace generálního sekretáře Českého svazu ledního hokeje Martina Urbana však mluví o tom, že se přesune jen Kanada, a to až po základní skupině, protože se její výprava rozroste.

"V Holiday Inn bydlí týmy, které hrají v Chodynce, a v Kosmosu ty z Mytišči. Cesta do haly v Mytišči z Kosmosu zabere dvacet až třicet minut, z Holiday Inn tak okolo padesáti," naznačil Urban, že při případném přestěhování stráví tým více času v autobuse při cestě na tréninky. Policejní doprovod mají týmy ve složité moskevské dopravní situaci zajištěný jen na zápasy.

Další možností je přesun do jiného hotelu, který ale nehradí organizátoři, což by se svazu hodně prodražilo. Urban nevidí stěhování českého týmu z Kosmosu moc reálně, Hadamczik však ve změnu věří. "Je to v řešení, jedná o tom generální manažer Zbyněk Kusý. Věřím, že najdeme pochopení ve výkonném výboru svazu," doplnil trenér.

Hadamczikovi se nelíbí, že v lobby hotelu Kosmos to prý vypadá jako na hlavním nádraží, hráči tam nemají klid a nedůvěřuje ani tamní stravě. "Není tam prostě důvěra v to, aby hráči měli všechno na takový turnaj, na který se čeká celý rok. Lidi to pak nezajímá, že hráči dostanou stravu, z které jim třeba nebude dobře," uvedl Hadamczik. "Když vidím fotbalisty, jak shánějí hotel a vezou svého kuchaře, a pak to srovnám tady s tím. Že máme jíst v té bolšój jídelně," dodal.

Reklama

Související témata: