Hlavní obsah

Hokejisté litovali nezvládnutého začátku a nízké produktivity

HELSINKY

Nezvládnutý začátek zápasu a nulová produktivita byla podle českých hokejistů hlavním důvodem, proč se jim nevydařil úvodní zápas souboje o třetí místo v Euro Hockey Tour. Šanci oplatit Finsku čtvrteční porážku 0:1 budou mít v sobotu v Praze, kde je čeká odveta a zároveň generálka na světový šampionát v Rusku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto

Článek

"Zaspali jsme v úvodu a prakticky z první šance dostali gól. Po chvilce jsme se z toho dostali, vyrovnali hru, ale gól jsme nedali. Byl to klasický zápas, kdy každý chvilku taká pilku," řekl útočník Petr Hubáček. Jeden z nejaktivnějších českých hráčů několikrát prověřil finského brankáře Fredrika Norrenu, překonat jej ale nedokázal. "Cítil jsem se dobře a nějaké šance měl. Bohužel jsem je neproměnil, ale to se stává," pokrčil rameny vítkovický útočník.

Hubáček v závěru sezóny hostoval ve švýcarském Bernu, kde však příliš nehrál. Momentálně se dostává zpět do zápasového rytmu. "Pomohly mi už zápasy se Slovenskem. Dnes to bylo lepší, ale trochu se na nás podepsal náročný dnešní program. Cestování a prostojů bylo dost. I proto jsme možná v závěru neměli tolik sil, abychom soupeře dostali pod tlak," poukázal Hubáček na fakt, že český tým do Helsinek přiletěl čtyři hodiny před utkáním.

Dobrý zápas odehrál i obránce Ladislav Šmíd, který se v národním dresu objevil po delší odmlce. Benjamínek mužstva si musel rychle zvyknout na širší rozměry kluziště, než jsou v NHL. "Přijel jsem v neděli a mám za sebou tři tréninky. Prostor na ledě je velký a rohy jsou obrovské. Pro obránce je těžší si na to zvyknout, ale i proto jsem se snažit hrát více defenzivně a hlavně nedostat gól," uvedl hráč Edmontonu.

Pinc se prezentoval celkem jistým výkonem

Šmíd přiznal, že v úvodu české mužstvo nesplnilo pokyny trenérů. "A proto jsme dostali rychlý gól. Poté jsme už hráli dobře a škoda, že jsme neskórovali. Šance jsme měli," podotkl. Mrzelo jej to i proto, že na odčinění chyby z úvodu měl tým dost času. "Ještě před námi bylo 59 minut na otočení zápasu. Ztráceli jsme ale zbytečně puky na modré čáře a chtělo to dávat si více přesných přihrávek," řekl bývalý liberecký bek.

Celkem jistým výkonem se prezentoval brankář Marek Pinc, jenž kapituloval jen jednou. I když hned z první střely. "Pro gólmana to není nic jednoduchého, ale říkal jsem si, že to musím hodit za hlavu a soustředit se na další průběh zápasu. Kdybych se tím trápil, tak by to nebylo dobré," uvedl Pinc, který byl vyhlášen nejlepším českým hráčem utkání. V dalším průběhu se podle něj jeho spoluhráči činili dobře. "Bránili a vraceli se výborně. Škoda jen, že jsme nedali gól. Slušel by nám. Minimálně na gól jsme tady měli," soudil Pinc.

Reklama

Související témata: