Hlavní obsah

Bek Židlický chce přijet na mistrovství světa

PRAHA

Hokejový obránce Marek Židlický v neděli potvrdil, že má zájem startovat na mistrovství světa v Moskvě. Opora Nashvillu v zámořské NHL by měla v pondělí absolvovat povinnou výstupní lékařskou prohlídku a v úterý nebo ve středu přiletět do Prahy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Marek Židlický

Článek

O zájmu zadáka Nashvillu ČTK informoval tiskový mluvčí národního týmu Pavel Bárta. Třicetiletý Židlický, světový šampión z Vídně 2005, v nedělním rozhovoru s generálním manažerem reprezentace Zbyňkem Kusým potvrdil, že je zdravotně v pořádku a jeho startu v ruské metropoli by nemělo nic bránit. "Jeho přílet do Česka závisí na tom, jak se mu podaří zajistit letenky," uvedl Bárta.

Kladenský odchovanec by nemusel být jedinou posilou českého týmu z celků, které nepostoupily do 2. kola Stanleyova poháru. Dnes vypadla i Tampa, která podlehla doma New Jersey 2:3 a celou sérii prohrála 2:4. Dres Lightning oblékají obránce Filip Kuba a útočník Václav Prospal.

O tom, zda dorazí na šampionát, by se mělo rozhodnout v příštích hodinách. Trenér Alois Hadamczik několikrát potvrdil, že má zájem o jejich služby.

Reklama