Hlavní obsah

Pilař: Zřejmě jsem trenéra nepřesvědčil

Nepřízní osudu sužovaný hokejový obránce Karel Pilař nepojede na Mistrovství světa do Moskvy. V jeho neprospěch hovořil zřejmě nedostatečný počet utkání, které stihl odehrát po návratu k hokeji po vleklých problémech se srdcem.

Článek

Překvapilo vás vyřazení z národního týmu těsně před uzavřením nominace?

Jsem zklamaný. Docela jsem si věřil a myslel si, že hokejově na to mám.

Co myslíte, že rozhodlo ve váš neprospěch?

Asi to, že jsem neodehrál tolik zápasů. Nastoupil jsem v obraně dvakrát proti Finsku a nezahrál úplně dobře. Asi jsem byl na hraně a zřejmě jsem trenéra nepřesvědčil.

Jak se s tím vyrovnáte?

Vyspím se z toho a začnu si užívat volna. Zažil jsem podobnou situaci už před dvěma roky a bolelo to stejně. Tehdy jsme hráli také s Finy, ale u nich. Vraceli jsme se domů a já jako jeden z posledních vypadl z kádru pro mistrovství světa ve Vídni, kde pak kluci udělali zlato. Co naplat, život jde dál.

Už vaše zařazení do přípravy před letošním MS bylo od trenéra nečekaným krokem, vždyť jste po vyřešení srdečních potíží stihl odehrát jen deset utkání za Marlies, což je farma Toronta, a naskočit v posledním finálovém zápase za Spartu…

Dostal jsem šanci, za ni jsem rád, ale škoda že nevyšla. Byl to takový risk a teď si trenér prostě vybral hráče, které má vyzkoušené z celé sezóny. Co nadělám, prostě nejedu.

Myslíte, že měl trenér obavu z vaší dlouhé herní pauzy?

Mohlo to tak být, i když já se cítím dobře herně i fyzicky a ani žádný zdravotní problém už z mé strany nebyl. Pro mne je hlavní, že jsem se po tom všem dokázal vrátit k hokeji.

Co s vámi bude dál, věříte, že se vrátíte do NHL?

V létě se začnu poctivě připravovat na další sezónu. Rád bych oblékl dres Toronta. Nějaké náznaky jsou, ale jsem volný hráč, takže uvidíme.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články