Hlavní obsah

Hokejovou dvacítku nakonec povede přece jen Hořava

PRAHA

Hokejovou reprezentaci do dvaceti let nakonec přece jen povede v nadcházející sezóně jako hlavní trenér Miloslav Hořava. Bývalý kouč extraligového Znojma byl v únoru do této funkce již jednou výkonným výborem Českého svazu ledního hokeje zvolen, ale protože mu nebylo povoleno rozšíření realizačního týmu o asistenta Radima Rulíka, rezignoval.

Článek

Nyní jej výkonný výbor opět zvolil a potvrdil i Rulíkovu přítomnost. Asistentem zůstává i Ondřej Weissmann. Všichni budou mít smlouvy do konce šampionátu v Pardubicích a Liberci na přelomu roku.

Šéf reprezentačního úseku svazu Vladimír Růžička byl rád, že jeho návrh napodruhé prošel. "Samozřejmě po tom, co se stalo osmnáctce, si nemůžeme dovolit něco podobného doma na mistrovství světa v Pardubicích. Nemůžeme si dovolit udělat podobnou hrubku," vysvětlil ČTK Růžička a připomenutím sestupu osmnáctek z elitní skupiny mistrovství světa vysvětlil, proč tentokrát s návrhem na rozšířením realizačního týmu o Rulíka uspěl, zatímco před měsícem nikoliv.

Hořava je rád, že to tak dopadlo

Hořava byl jmenován nástupcem Vladimíra Bednáře spolu s asistentem Weissmannem v únoru. Po zamítnutí Rulíka ale na svůj nový post dosavadní kouč extraligového Znojma rezignoval. "Navrhl jsem znovu Miloše Hořavu, protože tady zkrátka nevidím momentálně trenéra, který je volný a tak kvalitní jako on. Doufám, že to všechno klapne a Miloš mi nezavolá, že to znovu nebere," zavtipkoval Růžička.

Hořava by tak měl chystat mužstvo, jako bylo původně v plánu. Po své rezignaci ale přišel o první akci nově se tvořícího týmu v dubnu v Petrohradu. Dnešní rozhodnutí jej ale potěšilo a už se prý nemůže dočkat práce s juniorskými reprezentanty. "Jsem rád, že to takhle dopadlo. Na tuhle práci jsem se těšil a uděláme vše proto, abychom uspěli," slíbil Hořava před domácím šampionátem.

Řešila se i osmnáctka

Mrzelo ho jen, že se situace zamotala po minulém zamítnutí druhého asistenta. "Od začátku jsem to takhle chtěl. Škoda jen, že to nešlo už dříve. Mohli jsme hráče vidět už na turnaji v Rusku. Byl tam ale Ondra Weissmann, takže informace máme. V létě bychom chtěli uspořádat přípravný kemp, ale vše budeme teprve plánovat, až se sejdeme," doplnil Hořava k nejbližší budoucnosti.

Výkonný výbor dnes probral i sestup osmnáctky, ale na závěry je prý ještě brzy. "Musím udělat celkovou analýzu. Máme na to měsíc. Pro nás je to hrozný výsledek, ale už se stalo a musíme se co nejrychleji dostat zpátky," vyjádřil se Růžička k historicky největšímu propadáku českého hokeje. "Musíme teď promyslet, kdo osmnáctku povede a dostane ji zpátky mezi elitu," dodal.

Reklama