Hlavní obsah

V nominaci pro MS je už i Židlický, Prospal nedostal svolení

PRAHA

Tři dny před pátečním začátkem mistrovství světa v ledním hokeji v Moskvě a Mytišči zveřejnil hlavní trenér Alois Hadamczik nominaci české reprezentace. Ta však ještě není úplná, čeká se na vyjádření obránce Filipa Kuby z Tampy Bay, který již dostal od klubu svolení ke startu. Jeho týmový spoluhráč, útočník Václav Prospal, se MS nezúčatní, protože nedostal v úterý svolení od týmového lékaře Lightning. Na soupisce pro MS už je bek Nashvillu Marek Židlický.

Článek

Židlický by se měl k týmu připojit ve středu, stále byl ve hře dokonce i jeho spoluhráč z Nashvillu Tomáš Vokoun. "S Tomášem jsem mluvil a říkal mi, že je lepší, když je tým delší dobu pohromadě. V případě potřeby by ale připraven přiletět do Ruska i později. S Romanem Čechmánkem nemá žádný problém a klidně by plnil i roli dvojky," řekl na tiskové konferenci v Praze trenér Alois Hadamczik.

Co se týče dalšího českého hráče ve službách Predators Martina Erata, ten má v současnosti zdravotní problémy a čeká, zda dostane od klubu svolení. Pokud by mohl přijet, Hadamczik by o něj hodně stál. Aktuálnější je možný příjezd Kuby, který dv úterý dopoledne dostal svolení od Tampy.

Rád by ve svém týmu viděl i dalšího zkušeného obránce Romana Hamrlíka z Calgary. "Bohužel se ho zatím nepovedlo kontaktovat, snad jej zastihneme ještě dnes. Zítra chci mít defintivně jasno o sestavě," vyhlašuje kouč. Před začátkem šampionátu je třeba nahlásit patnáct hráčů plus dva brankáře.

Český tým bude v Moskvě ubytován pro úvodní část turnaje v hotelu Kosmos, v případě postupu do semifinálové skupiny bude řešit změnu ubytování blíže druhé hale. "Myslím, že se podařilo sestavit tým, který by měl uspět. Našemu týmu věříme," nebrání se optimismu předseda Českého svazu ledního hokeje Vratislav Kulhánek.

Nominace české hokejové reprezentace na MS 2007:
Brankáři:
Roman Čechmánek (Třinec), Adam Svoboda (Slavia Praha), Marek Pinc (Vítkovice)
Obránci:
Miroslav Blaťák (Mora/Švéd.), Rostislav Klesla (Columbus/NHL), Radek Hamr (Kloten/Švýc.), Jan Platil (CSKA Moskva/Rus.), Ladislav Šmíd (Edmonton/NHL), Zbyněk Michálek (Phoenix/NHL), Michal Barinka (Vítkovice), Petr Čáslava (Pardubice), Marek Židlický (Nashville)
Útočníci:
Petr Sýkora, Tomáš Rolinek (oba Pardubice), Petr Hubáček, Zbyněk Irgl (oba Vítkovice), Jaroslav Hlinka (Sparta Praha), Jaroslav Bednář (Slavia Praha), Jiří Novotný (Washington/NHL), Jaroslav Balaštík (HV 71/Švéd.), Petr Tenkrát (Boston/NHL), Jan Marek (Magnitogorsk/Rus.), David Výborný (Columbus/NHL), Rostislav Olesz (Florida/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Petr Čajánek (St. Louis/NHL).

Reklama