Hlavní obsah

Obránce Židlický má ve středu dorazit do Prahy

Marek BurkertPrávo

Klíčového obránce získal do týmu pro mistrovství světa kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik. Zítra by se měl k českému výběru připojit Marek Židlický z Nashvillu, kterému už v zámoří skončila sezóna. Kouč by v týmu rád uvítal i Filipa Kubu a Václava Prospala z Tampy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Marek Židlický

Článek

„Počkáme, až tu Marek bude fyzicky, zatím ze současného kádru nikoho vyřazovat nebudeme,“ sdělil kouč Hadamczik. Mistra světa z Vídně a bronzového z olympijských her v Turíně ještě v klubu čekala výstupní zdravotní prohlídka. „Mám pochopitelně určitou představu, kdo by koho nahradil, ale nechci předbíhat,“ řekl kouč o obránci, jehož Predators vypadli v úvodním kole play-off Západní konference NHL se San Jose.

V Moskvě by se odchovanec kladenského hokeje hodil Hadamczikovi jako ofenzívní obránce s perfektní střelou, schopný nastupovat ve speciální přesilovkové formaci.

Židlický by však nemusel být posledním hráčem zámořské NHL, kterého by Hadamczik ještě rád uvítal v týmu pro moskevský šampionát. Ve hře je stále i dvojice z Tampy Bay Filip Kuba a Václav Prospal.

„Nevolali jsme jim bezprostředně po vyřazení, ale s Kubou už jsem mluvil a je připravený nás posílit,“ vysvětloval Hadamczik. Oba hráče Tampy ale stejně jako Židlického čekají zdravotní testy. Prospal údajně sérii s New Jersey absolvoval pod injekcemi a jeho cesta do ruské metropole příliš pravděpodobná není.

„Při inspekční cestě do zámoří mi oba řekli, že chtějí do Moskvy přijet,“ tvrdil Hadamczik, který nevyloučil ani příjezd Roman Hamrlíka z Calgary. „Má s ním mluvit asistent František Musil, uvidíme.“

V noci na úterý se v zámoří hrál poslední duel série mezi Vancouvrem a Dallasem. V dresu Canucks pravidelně nastupují Lukáš Krajíček a Jan Bulis. „Oba dobře znám, byli s námi loni na mistrovství v Rize, samozřejmě by se nám hodili,“ tvrdil Hadamczik. „Nemalujme si růžově, že přijede ještě pět hráčů z NHL, budu rád za dva,“ usmíval se český trenér.

Reklama