Hlavní obsah

Čáslava se pozicí v reprezentačním týmu netrápí

PRAHA

Možné posílení reprezentační obrany hokejisty z NHL ještě může ohrozit premiérový start Petra Čáslavy na světovém šampionátu. Osmadvacetiletý pardubický hráč je ale trpělivý a nad nebezpečím vypadnutí z týmu na poslední chvíli nepřemýšlí.

Článek

„Nemá cenu, abych se nervoval, už svou pozici těžko nějak ovlivním. V národním týmu jsem byl letos prakticky celou sezónu, ovšem před mistrovstvím světa to nehraje roli. Snažil jsem se o místo bojovat a teď záleží na představách trenérů, jak chtějí kádr složit. Můj vnitřní pocit je docela dobrý, tak nač se zbytečně trápit,“ líčí.

„Přestože jsem se do soustředění zapojil jako jeden z posledních až po finále, sil mám dost. Cítím se dobře, užívám si každý trénink a makám na sto procent,“ ujišťuje Čáslava. Trenér Hadamczik na něm oceňuje, že je při plnění defenzívních úkolů důrazný a hru zbytečně nekomplikuje.

„V obraně teď sice vzrostla konkurence, přesto bych do Moskvy jel moc rád. Každý kluk, který začně s hokejem, přece nosí v hlavě takový sen. Nechci tomu ale moc podlehnout, snažím se být spíš nad věcí,“ přiznává vysoký obránce, jemuž při posledním testu v hledišti Sazka Areny fandila manželka i s roční dcerou. „Rodina je pro mne velkou oporou,“ říká tiše.

Po osmi extraligových sezónách v jediném dresu zvažuje zahraniční nabídky. Ještě platná smlouva mu umožňuje odchod do ciziny, velký zájem projevil ruský Čerepovec. „Zatím není nic jasného, teď se soustředím na reprezentaci. V ruském klubu působil spoluhráč Píša, tak už jsem se informoval a mluvil jsem i s Hrabalem, který tam letos hrál, abych získal představu, jak to tam chodí,“ vypráví.

Pardubický klub očekává, že se ohledně Čáslavy může v létě ozvat i NHL, i když dosud neprošel draftem. „Nějaké náznaky byly, ale začal bych o tom přemýšlet jen v případě, že se objeví konkrétní návrh. Všechno zvážím i s ohledem na moje holky doma,“ uzavírá.

Reklama

Související témata: