Hlavní obsah

Kanadský předseda vlády vyjádřil podporu kritizovanému Doanovi

OTTAWA

Předseda kanadské vlády Stephen Harper podpořil kapitána hokejové reprezentace Shana Doana. Politik zavolal hráči poté, co vedení národního týmu obhajovalo v parlamentu volbu kapitána pro šampionát v Rusku. Opozičním stranám se totiž nelíbilo, že lídrem týmu byl vybrán Doan, který v minulosti čelil obvinění z urážek frankofonních Kanaďanů.

Článek

Podle stanice TSN popřál Harper Doanovi hodně štěstí na šampionátu a řekl mu, ať už celou záležitost hodí za hlavu, že o celé věci se mluvilo už příliš dlouho a je na čase se věnovat hokeji.

"Shane takhle nemluví. Není to jeho styl. Navíc jsme celá rodina věřící," prohlásil v pátek Bernie Doan a dodal, že jeho syn si dokonce na hokejku píše verš z bible: Nebo já nejlépe znám myšlení, kteráž myslím o vás, dí Hospodin, myšlení o pokoji, a ne o trápení, abych učinil vašemu očekávání konec přežádostivý.

Na obranu útočníka Phoenixu vystoupil například Tom Renney, trenér New Yorku Rangers. "Jako kluka jsem ho trénoval v Kamloops a jednou jsem ho viděl, jak přes znak klubu uprostřed kluziště jezdí se skloněnou hlavou od jedné modré čáry k druhé. Tak se ho ptám: Co to sakra děláš? A Shane mi odpověděl: Nikdy jsem nevěřil, že se na tenhle znak podívám tak zblízka. Proto si ho chci pořádně užít. V tu chvíli jsem věděl, že přede mnou stojí velký hráč a člověk," prohlásil Renney.

Reklama

Související témata: