Hlavní obsah

Hokejové MS 2012 bude pořádat Finsko, Švédsko nebo Maďarsko

MOSKVA

Český hokejový svaz se přestal ucházet o pořadatelství mistrovství světa v roce 2012. Česká strana oficiálně stáhla svou kandidaturu, která však byla spíše jen formální a velké šance se jí nedávaly s ohledem na skutečnost, že šampionát se v Praze a Ostravě konal před třemi lety. Ve hře tak zůstaly pouze Švédsko, Finsko a Maďarsko.

Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin

Ilustrační fotografie

Článek

O dějišti šampionátu rozhodne kongres Mezinárodní hokejové federace, který bude v pátek zahájen v Moskvě.

Představitelé českého svazu se v minulosti několikrát vyjádřili, že reálné šance na uspořádání MS mají až pro rok 2014. Většinou totiž zůstává zachován princip rotace hokejových velmocí, takže dříve než Česko by měly přijít na řadu Švédsko a Finsko. Pokud ovšem delegáti kongresu nedají přednost některé z hokejově méně vyspělých zemí, jako se to stalo v případě Lotyšska, kde se o medaile bojovalo před rokem.

Na nadcházejícím kongresu bude také oficiálně potvrzeno, že premiérový světový šampionát hokejistek do 18 let se uskuteční v polovině ledna v Kanadě. Vedle domácího týmu, USA, Švédska, Finska, Německa, Ruska a Švýcarska se jej zúčastní i český reprezentační celek.

Rozděleny budou i další vrcholné turnaje. Jisté například je, že USA budou pořádat v roce 2009 MS osmnáctiletých hráčů, o dva roky později šampionát dvacítek a v roce 2012 MS žen.

Reklama