Hlavní obsah

Hadamczik má stále chuť u reprezentace pokračovat

Jirka G. NovákSport.cz

V dobré náladě a bez známek nejistoty odcházel trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik ze čtvrtečního jednání výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje (ČSLH). V pražském sídle ČSLH dával k posouzení zprávu o vystoupení národního týmu na nedávno skončeném mistrovství světa v Moskvě, kde česká reprezentace dohrála už ve čtvrtfinále s domácím týmem.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

Od závěru šampionátu uplynulo už deset dní a Hadamczik věnoval tento čas psaní hodnotící zprávy. "Byla to stejná zpráva jako z Turína nebo z Rigy s tím, že tentokrát to bylo bráno jako neúspěch. Chtěli jsme přejít přes čtvrtfinále, což se nepovedlo, a pro příště je třeba učinit nápravu," naznačil kouč průběh jednání výkonného výboru ČSLH.

Nerad prohrávám

Hadamczik necítil, že by mu někdo během jednání vyslovil nedůvěru, stále má chuť pokračovat v práci u reprezentace. Nejlépe se stejným realizačním týmem, včetně asistentů Františka Musila a Josefa Palečka. "S kolegy se mi pracovalo vždy velmi dobře. Složení realizačního týmu mám oznámit do příštího výkonného výboru," prozradil.

Stále ještě těžko vstřebával zklamání z neúspěchu, ale odmítal se v tom neustále pitvat. "Nerad prohrávám. Ale takový je život, není možné pokaždé uspět. Za poslední roky však český hokej patří mezi nejúspěšnější země," odmítl Hadamczik úvahy, že by se jednalo o nastávající hubená léta českého hokeje.

Něco by s odstupem času změnil

Přesto přiznal, že s odstupem času by možná některé věci pozměnil. "Z každého turnaje si člověk přinese nějaké nové poznatky. Něco malého bych udělal jinak, ale to si nechám pro sebe," nechtěl poodhalit nic ze zákulisí jeho práce na šampionátu.

Po moskevském MS si Hadamczik často posteskl nad neúčastí více hráčů z NHL. Příští rok se bude mistrovství světa konat v Kanadě, takže by se hráčů ze zámoří mohlo dostavit o dost více. "Je třeba vyčkat, jaký bude zdravotní stav hráčů. Nové regule NHL také jasně stanoví, kdy je možné s hráči o účasti na MS jednat a kdy ne," krotil Hadamczik předčasný optimismus z hromadné účasti hráčů z NHL.

Reklama