Hlavní obsah

Hokejoví junioři budou mít soustředění každý měsíc

PRAHA

V reakci na nevydařenou sezónu, především po šokujícím sestupu reprezentační osmnáctky do divize I, se budou hokejové reprezentační výběry do osmnácti i dvaceti let scházet pravidelně jednou měsíčně na krátkém dvoudenním soustředění, které vyplní trénink i utkání. Rozhodl o tom na úterním jednání v Praze výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto.

Článek

Schválen byl zároveň i asistent nového trenéra reprezentační osmnáctky Marka Sýkory Zdeněk Moták. Svaz také rozhodl, že Marek Sýkora u osmnáctky a nový trenér reprezentační dvacítky Miloslav Hořava budou profesionálními trenéry.

Byla také rozšířena extraliga juniorů a dorostu na 24 týmů a nový systém umožní konfrontaci mezi Čechy a Moravou. Odsouhlaseno bylo také povinné testování fyzické připravenosti reprezentačních výběrů.

Další opatření má zpracovat do dalšího zasedání výkonného výboru ČSLH nově zvolená reprezentační komise v čele s předsedou Vladimírem Růžičkou a členy Aloisem Hadamczikem, Miloslavem Hořavou, Markem Sýkorou, Vladimírem Vůjtkem starším, Vladimírem Martincem, Josefem Jandačem, Petrem Břízou a Rostislavem Vlachem.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko