Hlavní obsah

Magnitogorsk nehodlá uvolnit Marka do reprezentace

Česká hokejová reprezentace se bude muset v blížících se přípravných zápasech proti Německu podle všeho obejít i bez pomoci útočníka Jana Marka. Účastníka letošního mistrovství světa v Moskvě totiž nechce ke dvojici duelů uvolnit jeho zaměstnavatel, ruský klub Metallurg Magnitogorsk. Informuje o tom internetový server hokej.cz.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Marek

Článek

"Jakmile jsem od našeho svazu obdržel pozvánku, šel jsem za vedením klubu, jestli mě pustí. Poměrně rezolutně naznačili, že si to nepřejí. Moje cesta do České republiky prý nepřipadá v úvahu," řekl Marek, který má v bohatém ruském celku lukrativní smlouvu. I proto hodlá rozhodnutí klubu respektovat. "Metallurg mě platí, mám vůči oddílu povinnosti," uvedl bývalý hráč pražské Sparty.

Marek není prvním hráčem, který má s uvolněním k zápasům proti Německu problémy. Do nominace kvůli tomu nebyli vůbec zařazeni útočníci Pavel Rosa (Omsk) a Ladislav Kohn (CSKA Moskva) či obránce Miroslav Gureň (Ufa). Nejistá je podle všeho i účast Zbyňka Irgla. Jaroslavl má totiž podobný názor jako Magnitogorsk.

Na neochotu uvolňovat hráče pro reprezentaci si na nominační tiskové konferenci postěžoval i kouč Alois Hadamczik. "Začínáme s tím mít velký problém. Přestože se jedná o oficiální termín mezinárodní federace, v němž jsou kluby povinny hráče pouštět, nechtějí to dělat," řekl Hadamczik. A to si Češi posunuli termín zápasů již na konec srpna, aby měli případní krajánci čas na návrat do Ruska, kde startuje liga už 4. září.

Reklama

Související témata: