Hlavní obsah

Z hokejové reprezentace vypadli také Marek a Irgl

PRAHA

Citelně oslabena je hokejová reprezentace před mezistátními přípravnými zápasy s Německem. Na nedělní straz v Ostrově nad Ohří nedorazí ani dva klíčoví útočníci Jan Marek a Zbyněk Irgl. Oba neuvolnili jejich ruští zaměstnavatelé. Místo nich byl povolán Roman Červenka z pražské Slavie.

Článek

„Magnitogorsk i Jaroslavl jim daly razantně najevo, že těsně před ligovým startem nemají nikam jezdit, pokud nechtěji ohrozit své angažmá. Chápu, že hráči pak mají obavy, aby si pozici v klubu nezkomplikovali. Superliga totiž začíná už 4. září a představitelé ruských klubů se bojí zraněných svých es, jenže podle pravidel IIHF o uvolnění reprezentanů máme na hráče jednoznačně nárok. Bohužel jen teoreticky, praxe vypadá jinak," říká trenér Alois Hadamczik.

Už během tvorby nominace musel kvůli neochotě ruských klubů oželet služby dalších legionářů Blaťáka, Kohna i Rosy. „Teď se jen bojím, zda dorazí alespoň poslední dva ruští krajánci, kteří zůstali v sestavě, Straka a Čáslava z Čerepovce. Rusové zaujímají z pozice síly odmítavý postoj a nerespektují regule, já pak ale těžko mohu stavět mužstvo odpovídající kvality," mrzí trenéra, jenž včera narychlo doplnil do nominace slávistického útočníka Červenku. „Když to bude nutné, povoláme o víkendu ještě další hráče z extraligy."

Reklama