Hlavní obsah

Kumstát i Langhammer se těší na reprezentační debut

PRAHA

Dva hokejoví útočníci prožijí ve středu v Ústí nad Labem reprezentační debut. Pětadvacetiletý Petr Kumstát z Karlových Varů i o dva roky mladší sparťan Jakub Langhammer se na něj těší. Shodně slibují, že se budou snažit nezklamat trenéra a na ledě předvedou to nejlepší, co umí.

Článek

„S pozvánkou do národního týmu jsem vůbec nepočítal. Táta byl ale nadšený a hned říkal, že se pojede do Ústí na mě podívat. Snad mi tam zodpovědnost nesváže moc ruce. Nejhorší to bude těsně před tím než půjdeme na led, s prvním střídáním bych už měl být klidný," doufá Langhammer, jenž byl nominován dodatečně jako náhradník za Štefana. „Byl jsem mile překvapen a v první chvíli tomu nemohl ani věřit. Splnění dětského snu přišlo nečekaně brzy."

Vedle dvou titulů se Spartou má nejsilnější hokejový zážitek spojen s bronzem z MS do 18 let v roce 2002. „Pak jsem ale zamířil do zámoří a další velké juniorské akce už nepřišly. Z tehdejšího mužstva nyní potkávám v reprezentační kabině Mensatora či Hunkese," líčí útočník, který má nastoupit společně v útoku se spoluhráčem z klubu Netíkem. „ Kluci na Spartě mi blahopřáli. Ještě jim dlužím v kabině nějakou tu svačinku, něco budu muset přinést. Hlavně to nesmím moc nekazit a chci se držet své hry," přeje si před premiérou.

Kumstát byl už v minulé sezóně dvakrát náhradníkem pro akci národního týmu. Až nyní ale může po 11 letech vyrovnat bilanci dvou mezistátních zápasů svého staršího bratra Pavla, v současnosti obránce Prostějova. „Jsem moc rád, že dostanu příležitost, trpělivě jsem na ni čekal. V juniorském věku jsem žádnou reprezentační zkušenost nezískal, proto tam určitě nějaká nervozita bude, ale půjde spíš jen o takové zdravé napětí před utkáním," říká Kumstát.

V reprezentačním útoku má potvrdit souhru z klubu se Skuhravým. „Na ledě si rozumíme, snad to uplatníme i v rychlejším pojetí mezinárdoního hokeje. Oba vyznáváme spíš silový hokej. Na technické kombinace asi nikdy nebudeme, naše přednosti jsou jinde. Moji nominaci mohlo ovlivnit i to, že odveta s Němci se hraje ve Varech, kde prostředí výborně znám a snad fanoušky nezklamu," říká Kumstát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články