Hlavní obsah

Reprezentace už skládá sestavu

OSTROV NAD OHŘÍ

V téměř kompletním složení absolvovali hokejoví reprezentanti v pondělí v Ostrově nad Ohří dvoufázový trénink, který byl pro ně přípravou na dva mezistátní zápasy s Německem.

Článek

„Pardubické kvarteto Píša, Richter, Sýkora, Rolinek dorazilo v noci ze zájezdu Švýcarska v pořádku, stejně jako na srazu ještě chybějící legionář Varaďa a všichni tak v pondělí mohli na led. Do úterního tréninku se s námi zapojí už také Irgl, cestující na otočku z ruské Jaroslavli," potvrdil Právu trenér Alois Hadamczik, jenž z 25 nominovaných hráčů začal skládat sestavu.

„Jasno mám už o brankářích. Ve středu v Ústí bude chytat Pinc, do karlovarské odvety o den později nastoupí Hnilička a uvidím, jestli se na led dostane i domácí Mensator," prozradil kouč, jenž v obraně staví k sobě Čáslavu s Píšou, Kroupu se Zíbem, Hunkese s Kutlákem a Žižku s Richtrem.

Do elitní útočné řady zařadil Straku mezi Sýkoru a Rolinka, benjamínek Červenka má zítra hrát centra Irglovi s Varaďou a v dalších formacích pilují už od neděle souhru Kumstát, Skuhravý, Tenkrát a Netík, Huml, Langhammer. „Růžička s Hřebejkem se představí až ve Varech, kdy už nebudou k dispozici Irgl a Varaďa," uvedl Hadmaczik.

Dvouzápasová prověrka s přemožitelem z moskevského MS podle něj dává příležitost předvést se hráčům, kteří zatím nemají moc reprezentačních zkušeností. „Začíná nová sezona, hráči se mohou ukázat a předvést, jestli se dokáží na mezistátní scéně prosadit. Bylo by velikou chybou Němce podceňovat, mají svou kvalitu," uvedl reprezentační kouč.

<tbody><tr class="invert"><td colspan="2"><strong>Nominace Německa</strong>:</td></tr><tr><td colspan="2"><span>Kotschnew (Norimberk), R. Müller – Ancicka, Petermann (všichni Mannheim),</span><span> Goc</span><span> (Hannover), Osterloh (Frankfurt), Dietrich (Düsseldorf), Bakos, Holland (oba Ingolstadt), Renz (Kolín n/R), Draxinger – Felski, Busch (všichni Eisbären), Barta, Tripp (oba Hamburk), Hackert, Ullmann (oba Mannheim), Polaczek, Fical (oba Norimberk), Seidenberg, Schütz (oba </span><span>Ingolstadt</span><span>), </span><span>M. Müller, </span><span>Gogulla (oba Kolín n/R), Klinge (Kassel).</span></td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: