Hlavní obsah

Hokejisté na úvod sezóny prohráli s Německem

Jirka G. NovákSport.cz

První prověrka nové hokejové sezóny nedopadla pro českou reprezentaci příliš lichotivě. V prvním ze dvou přátelských utkání s Německem sice vedli Češi už o dvě branky, přesto nakonec odcházeli z ledu se sklopenými hlavami. V Ústí nad Labem prohráli 2:4 a jen prodloužili neúspěšnost s německým týmem. Naposledy prohráli na MS v Moskvě 0:2.

Článek

Místo Kotschnewa, který český tým vychytal na mistrovství světa v Moskvě, se do branky Německa postavil Müller, a brzy začal mít spoustu práce. Nejvíce se zapotil při brejku Tenkráta, jehož pokus o blafák do bekhendu sice vystihl, ale po další dorážce musel kapitulovat. Hlavní rozhodčí Minář však po krátké debatě s videorozhodčím gól neuznal pro posunutou branku.

Český tým měl nicméně stále herně navrch a bylo jen otázkou času, kdy se dostane do vedení. Příležitosti se nabízely především díky nedisciplinovanosti německých hráčů v přesilových hrách. Krátce před návratem vyloučeného Goce se v početní výhodě nakonec prosadil Rolinek, když šikovně tečoval ránu Petra Sýkory.

Němci srovnali krok

Druhá branka českého týmu padla stejným způsobem. Na začátku druhé třetiny vyslal na Müllera dělovku Píša a tečujícím byl tentokrát Josef Straka. Od 29. minuty měli Němci minutovou výhodu pět na tři a využili ji už po třiadvaceti vteřinách. Hollandovu střelu od modré Pinc vyrazil jen před sebe k volnému Trippovi a jeden z naturalizovaných Kanaďanů v německém dresu se nemýlil.

Za dalších pět minut bylo vyrovnáno. Obránce Schütz využil zmatků v české obraně i nepozorného vyjetí Pince a po obkroužení branky skóroval. Naproti tomu čeští útočníci si začali počínat spíše zbrkle, nesehrané útoky si nedokázali vytvořit dobré brankové příležitosti. Minutu a půl před druhou sirénou putoval na trestnou lavici německý útočník s hezky česky znějícím jménem Polaczek, ale domácí hráči během přesilovky ani pořádně nevystřelili na branku.

Usnadnili tak Němcům dokonání brankového obratu v poslední části. Při nájezdu Trippa se ještě Pinc vyznamenal, když jeho střelecký pokus vyrazil. V padesáté minutě už ale kapituloval potřetí, při dvojnásobném oslabení se z dorážky prosadil Ullmann. Trenér Alois Hadamczik poté udělal v sestavě pár změn a jeho svěřenci si vynutili velký tlak.

K vyrovnání to však už stejně nestačilo, soupeř naopak ještě dokázal zvýšit vedení. Při power play českého týmu prohráli domácí hráči důležité vhazování v útočném pásmu, Felski se ujal puku na modré čáře, a bez problémů jej dovezl až do opuštěné branky.

Česko - Německo 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Rolinek (P. Sýkora, J. Straka), 24. J. Straka (Píša, Rolinek) - 30. Tripp (Holland, S. Goc), 35. Schütz, 50. Ullmann, 59. Felski. Rozhodčí: Minář - Bláha, Pouzar.
Česko: Pinc - Čáslava, Píša, Žižka, Richter, Zíb, Kroupa, Kutlák, Hunkes - Rolínek, J. Straka, P. Sýkora - Varaďa, Červenka, Irgl - Tenkrát, Skuhravý, Kumstát - Langhammer, Huml, Netík. Trenér: Alois Hadamczik.
Německo: Müller - Holland, Bakos, Draxinger, S. Goc, Renz, Ančička, Osterloh, Dietrich - Y. Seidenberg, Ullmann, Tripp - Gogulla, Hackert, Schütz - Felski, Barta, Klinge - Polaczek, Fical, Verwey. Trenér: Uwe Krupp.

Reklama

Související témata: