Hlavní obsah

O výhru připravila hokejisty nedisciplinovanost

ÚSTÍ NAD LABEM

Měl to být zápas, který napraví dojem ze vzájemného střetnutí na mistrovství světa. Jenže stejně jako v Moskvě, i v Ústí nad Labem se po utkání s českými hokejisty nakonec smáli Němci. Přesto, že prohrávali už o dvě branky, dokázali zápas otočit a zvítězit v prvním ze dvou přátelských utkání 4:2. Byla to přitom vůbec první prohra samostatné české reprezentace s Německem na domácí půdě a teprve druhá za posledních deset let vůbec.

Článek

Ke dvěma posledním vítězstvím nad Čechy dovedl Německo bývalý skvělý obránce Uwe Krupp, který po utkání v Ústí zářil spokojeností. „Jsem hrdý na své hráče, že dokázali porazit tak kvalitní mužstvo jako je český tým. Musím ocenit, že po špatné první třetině jsme se ještě dokázali do zápasu vrátit. Byl to velmi těžký zápas, s Čechy je to navíc také vždy hodně emotivní,“ řekl německý kouč.

Hadamczik: Zaostávali jsme

Jeho protějšek Alois Hadamczik našel v zápase jen málo pozitivních věcí. „Mile mne překvapili Rolinek nebo Netík, ale někteří jiní hráči postrádali disciplínu. Třeba takový Skuhravý se nechá dvakrát za sebou hloupě vyloučit... Navíc jsme proti Němcům zaostávali v osobních soubojích. Ale musíme pracovat s tím, co máme, a vyspělost některých hráčů je zkrátka taková, jaká je,“ postěžoval si.

V poslední třetině se ještě pokusil stáhnout hru na tři útoky, ale jeho svěřenci už nic s výsledkem udělat nedokázali. „Škoda té prohry, nepodali jsme zase tak špatný výkon. Chybělo nám víc štěstí, trefili jsme tyč a břevno. Ale nevyužili jsme přesilovky pět na tři a to se pak těžko vyhrává proti mužstvu, které jen brání,“ vykládal útočník Václav Varaďa, jenž přijel do Ústí jen na středeční zápas a nyní se zase zapojí do přípravy švýcarského Langnau.

Ve Varech nastanou změny

„První třetinu jsme odehráli dobře a Němce pořádně do ničeho nepustili. Ale pak jsme jim vlastní nedisciplinovaností dovolili vyrovnat,“ tvrdil Tomáš Rolinek, jenž první branku českého týmu vstřelil a na druhé se podílel asistencí. Jeho útok s Petrem Sýkorou a Josefem Strakou patřil k nejaktivnějším a trenér Hadamczik na něj bude spoléhat i ve čtvrtečním utkání v Karlových Varech. V dalších řadách ale plánuje změny. Kromě Varaďi totiž mužstvo opustí i Zbyněk Irgl, do hry by se tak měli dostat na celý zápas Hřebejk a Růžička.

Reklama

Související témata: