Hlavní obsah

Hokejista Bulis se omluvil z turnaje Karjala kvůli ramenu

PRAHA

Hokejista Jan Bulis nebude hrát v českém týmu na turnaji Karjala ve Finsku. Reprezentačnímu trenérovi Aloisi Hadamczikovi se útočník Chimiku Moskevská oblast omluvil kvůli potížím s ramenem, kouč místo něj zřejmě povolá někoho z pětice náhradníků Štěpán Hřebejk, Viktor Hübl, Jan Plodek, Tomáš Rolinek, Tomáš Netík.

Článek

"Do Finska jsem se těšil, byl jsem s panem Hadamczikem na sto procent dohodnutý, že na turnaji nastoupím. Bohužel mám poslední dobou problémy s ramenem, v lize hraju pod injekcemi," řekl ve středu Bulis v rozhovoru pro server SportovniNoviny.cz.

Start v národním týmu nedoporučil Bulisovi klubový lékař. "Reprezentační přestávku využiju k návštěvě specialisty, už mám domluvenou detailní prohlídku u odborného lékaře v Olomouci. Kdyby se hrálo na konci sezóny, tak bych neváhal, ale nyní nemá cenu riskovat. Mohlo by se totiž jednat o chronické problémy a pak bych musel na operaci," uvedl devětadvacetiletý hokejista, držitel bronzu z turínské olympiády a loňský vicemistr světa.

Turnaj Karjala se v Helsinkách a v Jönköpingu uskuteční od 8. do 11. listopadu. Český tým se sejde v pondělí v Praze a o dva dny později zamíří do Finska. Tam jej na úvod Euro Hockey Tour čeká nejprve ve čtvrtek zápas s domácí reprezentací, v sobotu se Švédskem a v neděli s Ruskem.

Reklama