Hlavní obsah

Trenér Hadamczik dodatečně povolal Hubáčka s Rolinkem

PRAHA

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik povolal pro turnaj Karjala Cup, který se hraje příští týden od čtvrtka do neděle ve finských Helsinkách, místo zraněných Bulise s Nedorostem pardubického Tomáše Rolinka a Petra Hubáčka z Vítkovic. Druhý jmenovaný přitom ani nefiguroval mezi náhradníky. „Ze soupisky nám ale mezitím vypadla dvě levá křídla,“ vysvětlil Hadamczik.

Článek

„V širším záběru jsme ale Hubáčka měli pořád, vyhovuje mu silovější pojetí hokeje,“ přidával Hadamczik další důvody, proč se rozhodl právě pro útočníka Vítkovic. V jeho prospěch navíc hraje i skutečnost, že má bohaté mezinárodní zkušenosti. Hubáček se například zúčastnil dvou světových šampionátů.

Bulise z nominace vyřadily problémy s ramenem, Václav Nedorost se zranil v průběhu čtvrtečního zápasu libereckých Bílých Tygrů na ledě Karlových Varů. Spolu s Hubáčkem tedy dodatečná pozvánka dorazila i k pardubickému Tomáši Rolinkovi.

Čeští reprezentanti se v Praze poprvé sejdou v pondělí, ve středu se potom letecky přesunou do Helsinek, kde je den poté čeká první zápas turnaje. Soupeřem jim bude domácí výběr. V sobotu se národní tým utká se Švédskem, vneděli své účinkování zakončí zápasem proti Rusku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články