Hlavní obsah

Z nominace hokejistů vypadlo dalších pět hráčů

Dalších pět změn musel udělat v nominaci na turnaj Karjala v Helsinkách trenér českých hokejistů Alois Hadamczik. Kvůli zdravotním potížím se mu omluvili nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec extraligy Petr Sýkora z Pardubic, útočníci Petr Hubáček z Vítkovic a Jaroslav Kudrna z Magnitogorsku, který má pásový opar, a obránci Tomáš Žižka z pražské Slavie a třinecký Vlastimil Kroupa.

Článek

Jejich místa zaujali útočníci Tomáš Netík ze Sparty, slávista Marek Tomica a Štěpán Hřebejk z Českých Budějovic, v obraně jsou nově jeho spoluhráč Vladimír Sičák a liberecký Angel Krstev. Tomicu a Krsteva čeká reprezentační premiéra.

Celkem už vypadlo Hadamczikovi sedm hráčů. Potíže s rameny vyřadily Jana Bulise z Chimiku Moskevská oblast i Václava Nedorosta z Liberce, místo nichž byli nominováni Tomáš Rolinek z Pardubic a Hubáček; ten ale v pátek ani v neděli v extralize kvůli střevním potížím nenastoupil.

Český tým se v pondělí odpoledne sešel v pražské T-Mobile Aréně, první zápas na turnaji Karjala sehraje reprezentace ve čtvrtek v Helsinkách s Finskem.

Reklama