Hlavní obsah

Bednář byl určen kapitánem reprezentace

Martin KézrPrávo

Kapitánské céčko v hokejové reprezentaci na turnaji Karjala ponese slávistický útočník Jaroslav Bednář. Takové je úterní rozhodnutí trenéra Aloise Hadamczika, jehož tým ve středu odletí do Helsinek, kde se k němu připojí i osmý legionář Melichar.

Článek

„Kapitánem měl být původně Sýkora, po jeho medializované pondělní omluvě jsem ale musel hledat mezi dalšími zkušenými hráči. Nakonec moje volba padla na Bednáře a zástupcem bude Varaďa,“ objasnil Hadamczik, který se ke sporu s pardubickým trenérem Milošem Říhou o uvolnění Sýkory už nechtěl moc vracet.

„Manažer Kusý mi znovu potvrdil, že si mohu z jejich klubu vzít hokejisty, které chci, ale je možná dobře, že se o tom psalo. Alespoň si příště nikdo nedovolí hráče omezovat,“ řekl nakonec. „Já ale nikoho nepřemlouval ať nejede reprezentovat, jen jsem Hadamczika prosil o pochopení s tím, že by bylo rozumnější nechat hráče doma. Teď ze mne všichni, včetně manažera Kusého, udělali škůdce národního týmu,“ bránil se Říha.

Elitní útok - legionáři Irgl, Marek a Varaďa

Při úterním hodinovém tréninku reprezentantů byli na ledě pražské Sparty i Varaďa s Tomicou, kteří nestihli pondělní sraz před první akcí letošní Euro Hockey Tour. Kouč zachoval již v pondělí naplánované složení týmu s tím, že na turnaji bude točit všech osm obránců. K dispozici má i čtyři útoky, ten elitní tvoří legionáři Irgl, Marek a Varaďa. Straka z ruského Čerepovce si pak zahraje se šikovnými extraligovými křídly Čermákem a Rolinkem. Společně nastoupí všichni slávisté Bednář, Červenka, Tomica a sehrané karlovarské duo Kumstát, Skuhravý doplňuje sparťan Netík. Role třináctého útočníka zatím připadne českobudějovickému Hřebejkovi.

„Atmosféra je dobrá, líbil se mi i přístup hráčů. Je na nich znát chuť a snad si tým rychle sedne do ucelené podoby, protože na turnaji nás čekají tři těžké zápasy se soupeři, kteří mají hodně zkušená mužstva,“ líčil kouč a zatím neprozradil, jak rozdělí zátěž gólmanského tandemu. Lze ale předpokládat, že úvodní utkání turnaje ve čtvrtek proti domácím odchytá zkušenější Hnilička. „Chci dát šanci i Dubovi,“ reagoval na spekulaci Hadamczik s tím, že jméno brankáře na Finy oznámí až po středečním večerním tréninku na ledě helsinské Hartwall Areny.

Reklama