Hlavní obsah

Bednář se těší na slávistickou souhru, Omsk vidí hodně vzdálený

HELSINKI

V roli kapitána a ve slávistické formaci s Romanem Červenkou a Markem Tomicou bude bojovat na turnaji Karjala v Helsinkách hokejový útočník Jaroslav Bednář. Kapitánské "céčko" udělalo loňskému vicemistrovi světa z Rigy obrovskou radost a navíc jej v minulých dnech potěšil i zájem ruského Omsku. Návrat do sibiřského klubu po více než dvou letech ale vidí Bednář v současné době ještě hodně vzdálený.

Článek

Bednář už se objevil v roli kapitána v přípravě na letošní mistrovství světa. "Byly to dva nebo tři zápasy, přesně nevím. Ale je to pro mě velká pocta a mám z toho strašnou radost," řekl novinářům útočník, který je podle počtu reprezentačních startů druhým nejzkušenějším hráčem současného výběru po brankáři Milanu Hniličkovi.

"Céčko" na Bednářově dresu prý "ocenili" i ve slávistické kabině. "Už jsme dostal nějaký flastr. Přišla mi smska od pokladníka Michala Vondrky," smál se Bednář, jenž rád zaplatí do klubové kasy. "Je příjemnější, když se daří a dávají se prachy do kasy, než aby tam nebylo nic a my byli dole."

Je tu výborná parta, pochvaluje si Bednář

V pátek oslaví v dějišti turnaje jednatřicáté narozeniny a rád by slavil podařenými výkony. "Každopádně je tady výborná parta. V mužstvu panuje výborná nálada a doufám, že to budeme předvádět i na ledě a uhrajeme nějaký výborný výsledek," řekl jeden ze tří zástupců lídra extraligy ve výběru kouče Aloise Hadamczika.

Složení kompletního slávistického útoku vítá. Ve stejné sestavě tato trojice nastupovala v přípravě na sezónu a dařilo se jí. Pak se ale Tomica přesunul k Davidu Hruškovi a Josefu Beránkovi. "Šlo nám to výborně, pak nás Vláďa (Růžička) rozhodil. Vzal nám Máru Tomicu, který měl v přípravě nejvíc gólů a byl nejlepší v bodování. Já se na to strašně těším a doufám, že si opět vyhovíme. S Romanem nám to klape v extralize všech těch devatenáct zápasů," prohlásil Bednář.

Na rozdíl od svých spoluhráčů má bohaté zkušenosti z národního týmu, ale necítí, že byl měl být tahounem řady a Červenkovi s Tomicou předávat zkušenosti. "Nehraje se na starý mladý. Je to jedno mužstvo, doplňujeme se a všichni mají stejná práva. Oba jsou šikovní, a když to nepůjde jednomu z nás, doplní ho zbylí dva," uvedl Bednář.

Angažmá v Omsku je zatím ve hvězdách, myslí Bednář

O hráče, který si vyzkoušel NHL v Los Angeles a na Floridě, je zájem v Omsku, ale generální manažer Slavie prý nechce o jeho odchodu v současné době ani slyšet. "Od agentů jsem se doslechl, že mají zájem. Já to nechám na klubu. Hokej je byznys, a jestli to bude výhodné pro klub a pro mě, tak bych se tomu samozřejmě nebránil," konstatoval Bednář. "Je to zatím ve hvězdách. Já konkrétně jsem žádné nabídky neslyšel, momentálně je to takové hodně rozvířené."

S Omskem slavil Bednář v roce 2004 titul a o rok později i za působení Jaromíra Jágra získal triumf na Super Six v Petrohradu. V této sezóně je po nepodařeném startu do sezóny Avangard osmý a hledá posily. "Nesleduji to, ale vím, že prohrávali. Potěšilo mě, že mají zájem. Už jen to, že je po mně poptávka, je příjemné. Kromě bázy, která je zbytečná a otravná, nemůžu říct proti působení v Omsku jediné slovo," dodal.

Reklama